Kultúra

Mutánsnak lenni felér egy halálos ítélettel

Kb. ez lesz a mondanivalója a The Gifted című X-Men sorozatnak, amely az emberek által üldözött fiatal mutánsokról fog szólni. Trailer.

A Fox még januárban jelentette be, hogy hivatalosan is berendelte egy akkor még cím nélküli akció-kalandsorozat pilotját, amelyről annyit lehetett tudni, hogy az X-Men univerzum része lesz. Az is tudvalevő volt, hogy a gyártó a 20th Fox Television és a Marvel Television lesz, a forgatókönyvet Matt Nix (Minden lében négy kanál) írja, a pilotepizódot pedig a mutánsos mozik javát is jegyző Bryan Singer rendezi.

Az utóbb a The Gifted címet kapó szériához a múlt héten megérkezett az első teaser, most pedig megjelent az első teljes előzetes, amely ütős ízelítőt ad abból, milyen látványos és drámai lesz az X-Menek korszaka után játszódó, fiatal mutánsokról szóló széria. A szinopszis szerint a pilotban egy átlagos házaspárt fogunk megismerni, akik miután felfedezik, hogy gyereküknek különleges képességei vannak, a sráccal és egy ugyancsak mutáns lánnyal együtt menekülni kényszerülnek majd a kormány elől. Végül felfedeznek majd egy földalatti mozgalmat, amelybe a túlélésért küzdő mutánsok tömörültek.

A The Gifted már a második mutánsos tévésorozat lesz a januárban debütált Légió után. Az utóbbit készítő FX-nek is az a 21st Century Fox az anyacége, amely már lassan 20 éve birtokolja az X-Men univerzum tévés és filmes jogait, így aztán kényelmes a mozgásterük. Ez a Légiónál elég látványosan érvényesült is – az ott feltűnő karakterek egy jelentős része nem szerepel az X-Men képregényekben –, a The Gifted viszont szorosabban fog kapcsolódni a klasszikus képregényes-filmes X-Men mitológiához.

A The Gifted várhatóan az ősszel fog startolni a Fox amerikai csatornájának műsorán.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik