Kultúra

Sosem készült még ilyen szép film a virágok tavaszi feltámadásáról

A rövid alkotás az évszak legjobban várt eseményét mutatja be: a pillanatot, mikor végre kinyílnak a virágok.

Az esős, és hirtelen hűvössé vált magyar tavaszban üldögélve sokszor könnyen megfeledkezhetünk az évszak szépségeiről, így rendszeresen emlékeztetnünk kell magunkat arra, hogy nemsokára újraérkezik a jó idő, a madarak nem rettegnek majd a fákon, és mindent elárasztanak végre a virágok.

Jó eséllyel a filmes Jamie Scott is éveken át így érezte magát, így egy fantasztikus, a virágok sokszorosára gyorsított felvételeken való kinyílását bemutató kisfilmet készített.

A három éven át forgatott, 5K felbontású anyagból végül alig négy perc került a végleges, 4K-ra konvertált verzióba, de ha belegondolunk, a férfinak nem volt épp sok esélye megörökíteni a nyíló amarilliszokat, tulipánokat, jácintokat, cseresznyefavirágokat és a tucatnyi más növényt, amit egy virágbolttól szerzett be, vagy épp a New York szívében elterülő óriási Central Parkban kapott lencsevégre.

Scott természetesen egyáltalán nem kezdő a területen, hiszen 2012-ben már forgatott egy szép, őszi anyagot a Central Parkban, de az utóbbi években reklámfilmek egész sorának speciális effektjeiért is ő felelt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik