Kultúra

Dave Gahan még 55 évesen is leolvasztja a Depeche Mode-fanok alsóneműjét

Ma 55 éve, egy jó eséllyel szürke – Angliában már csak így van ez – napon az essexi Eppingben megszületett David Calcott, aki később, nevelőapja nevét felvéve lett Gahan, a Depeche Mode rajongói már így ismerték meg a banda 1980-as megalakulásakor. Dave, mint generációja tagjai, némiképp elveszve keresték az útjukat az álmos Basildonban, ám divatszak ide vagy oda, végül a zene jelölte ki az élete csapásirányát.

A Depeche Mode a 80-as években, már Alan Wilderrel. Fotó: Pinterest

A Depeche Mode a 80-as évek gigasikerű bandája lett, Gahan, ahogy a popszakmából oly sokan, rondán rácsúszott a kemény drogokra, többször került életveszélyes helyzetbe, mígnem 1995-ben egy túladagolásba gyakorlatilag belehalt – kettő percre.

A Devotional Tour volt a mélypont: Dave alig negyven kiló volt, és keményen heroinozott. Fotó: Pinterest

Sikerült visszahozni, és hosszas rehab után lejött a szerről, ma már jó ideje sportos, példás családapaként él, amikor épp nem turnézik a Depeche Mode-dal.

Az Ultra című stúdióalbum idejére gyakorlatilag újjászületett. Fotó: Pinterest

Amit nem visz túlzásba: a zenekar általában négyévente jelentkezik új albummal, amit aztán szép hosszú turné kísér, de azért aztán jó két évre gyakorlatilag eltűnnek a reflektorfényből.

A hátán lévő tetoválást sok fan lemásolta, csakúgy, mint a többi tetkóját. Fotó: Pinterest

Idén pont jó évünk van: márciusban kijött az új lemez, a Spirit, így aztán már javában folyik a turné, hozzánk két hét múlva, május 22-én érkezik. Az első fotók és videók alapján sem a zenekar, sem Dave nem nagyon akar megöregedni, még mindig ugyanaz a hatása a közönségre, mint anno a híres Music for the Masses turné fehér farmergatyás időszakában.

Fotó: Pinterest

A heroinos évek elmúltak, a jóga megtette hatását, Dave Gahan még most is tökéletes popikonként áll a Depeche Mode élén.

Egy 2013-as felvétel. Nem öregszik. Fotó: Rainer Jensen / dpa
Dave Gahan pár nappal ezelőtt, május 5-én, Stockholmban. Fotó: AFP

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik