Kultúra

Misztikus tinidráma lesz az új Marvel-sorozat

Előzetest kapott a Köpeny és Kard széria, amely egy szuperképességekkel bíró fiatal párosról fog szólni.

Épp egy évvel ezelőtt érkezett a hír, miszerint a Marvel megállapodott az ABC tévés hálózat tulajdonát képező Freeform kábelcsatornával és közös sorozatot indítanak, amely a korábban csak képregényekben szereplő Cloak & Dagger (Köpeny és Kard) duóról fog szólni. A széria azóta leforgatott első évadához most kijött az első előzetes, amely egy titokzatos és egyszersmind bájos drámasorozatot vetít előre.

A Vasemberhez, Pókemberhez vagy éppenséggel az X-Men mutánsaihoz képest kevésbé ismert Köpeny és Kard karakterpárosát Bill Mantlo és Ed Hannigan találta ki még a ’80-as évek elején és először 1982-ben a Pókember füzetek egyik számában mutatták be őket. Az egymás iránt gyengéd érzelmeket is tápláló párost valójában Tyrone Johnsonnak (Köpeny) és Tandy Bowennek (Kard) hívják és ahogyan azt a műfajban kell, mind a ketten rendkívüli képességekkel rendelkeznek. A misztikus Köpeny teleportálni tud és a testén keresztül dimenziók között lehet utazni, míg a csinos Kard a saját energiájából képes fénypengéket teremteni, amelyekkel nemcsak harcolni de gyógyítani is tud.

A relatíve ismeretlen színészekből álló szereplőgárdával közelgő sorozatban Olivia Holt és Aubrey Joseph játssza a két főszereplőt. A Cloak & Dagger tízrészes első évada valamikor 2018 elején fog startolni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik