Kultúra

A martfűi rém is versenybe száll a fantasztikus filmek fesztiválján

Sopsits Árpád thrillerje mellett a Madarász Isti rendezte Hurok is díjesélyesként vesz részt a holnap startoló BIFFF-en.

35. alkalommal rendezik meg a fantasztikus filmek nemzetközi seregszemléjét Brüsszelben.

Az április 4-én kezdődő BIFFF-nek (Brussels International Fantastic Film Festival), mely Európa legnagyobb zsánerfilm fesztiválja és Belgium legnagyobb filmes eseménye egyben, a nagy presztízsű BOZAR kulturális központ ad otthont a belga főváros szívében.

A mintegy 100 új krimit, thrillert, sci-fit és fantasztikus filmet felvonultató rendezvény díszvendége lesz idén Park Chan-wook (Oldboy, Szomjúság) világhírű dél-koreai kultrendező és A belső tengert is jegyző Oscar-díjas Alejandro Amenabar.

Sopsits Árpád A martfűi rém című nagy sikerű alkotása a thrillerek nemzetközi versenyében szerepel majd a mustrán. Madarász Isti Hurok című első mozifilmje a Meliès-díjért száll ringbe. Mindkét rendező személyesen vesz részt a brüsszeli premiereken.

A BIFFF műsorán lesz a magyarországi helyszíneken forgatott A fehér király című angol film, mely Dragomán György több mint 30 nyelven megjelent regényének feldolgozása nemzetközi sztárokkal.

Forrás: Magyar Nemzeti Filmalap

Ajánlott videó

Olvasói sztorik