Kultúra

Jó, de mit keres Pókember egy para sci-fi horrorban?

A történet a következő: hamarosan, konkrétan jövő héten, március 23-án érkezik a mozikba az Élet (Life) című űrbéli horror, melyben az isteni Jake Gyllenhaal csinál tökmindegy mit, úgyis fergeteges lesz (egyébként életet talál a Marson, meglehetősen veszélyes formában). A film marketingstábja természetesen nem lazsál, a tegnap kiadott legutóbbi trailerben viszont egy szemfüles néző észrevett némi furcsaságot. Íme az előzetes (óvatosan, elég  para).

Amellett, hogy az egész elég durvának tűnik – nagyon várjuk! – a trailer utolsó pár másodpercében (1:26-nál) látható egy kép, amelyen emberek néznek az égre NAGYON ijedten. Alap jelenet minden olyan történetben, amelyben a földi élet veszélybe kerül, nem? Dehogynem. Az viszont már jóval meglepőbb, hogy a kérdéses kép nem eredeti: a Pókember 3-ból származik. Egy Reddit-user szúrta ki a dolgot, tessék nézni:

Ez itt a Pókember 3 jelenete, melyben Póki épp megmenti Gwent, aki csaknem lezuhan egy felhőkarcolóról. És az Élet vonatkozó szcénája:

Amint látható, utóbbit kicsit megvágták, a bajuszos úr hiányzik róla, és az egészet eggyel sötétebbre hangolták, de a kép ettől még kétségtelenül ugyanaz.

Be is indultak a találgatások, egyesek szerint az Életet jegyző Columbia Picturest tulajdonló Sony, aki ugye összeállt a Marvellel egy új Pókember-sztorira, össze akarja kapcsolni a horrort Pókarc világával, és mindezt ezzel az aprócska jelenetképpel igyekeznek a fanok tudtára adni. Aha. Ki tudja, mi a valóság, mindenesetre annak jóval nagyobb esélye volt, hogy a gyártónak szüksége volt egy képsorra megrettent, égre néző városiakról, és pont találtak egy ilyet valami stockvideo-adatbázisban, nem sejtvén, hogy a kép feltűnt már szélesvásznon. Akármi az igazság, az Életet nagyon várjuk, a fenti trailer óta még az eddigieknél is jobban.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik