Kultúra

James Cameron: 2018-ban még nem lesz Avatar 2

A rendező egy interjúban beszélt a sikerfilmje folytatásairól és azok alakulásáról.

A már évek óta tartó kavarást és előkészületeket követően a hónap elején érkezett a hír, hogy James Cameron végre befejezte az Avatar-folytatások forgatókönyvét és bejelentette, hogy idén augusztusban a forgatást is megkezdik majd. Ekkor még az a hír járta, hogy az elméletileg egyszerre készülő sequelek közül az Avatar 2 2018 végén kerül majd a mozikba, csakhogy a rendezőfejedelem most a The Starnak adott interjújában tisztázta, hogy jövőre még nem mutatják be a második részt.

Nos, a 2018-as bemutató nem fog menni. A pletykákkal ellentétben még nincs fix premierdátumunk. Mindenkinek meg kell értenie, hogy itt több egymást követő bemutatóról van szó. Nem egyszerűen az Avatar 2-t készítjük, hanem az Avatar 2-t, 3-at, 4-et és 5-öt. Ez egy epikus vállalkozás. Szóval már tudom, hogy mit fogok csinálni a következő nyolc évben. Nem is lesz olyan nagy periódus ez, hiszen négy és fél év volt elkészíteni csupán az első filmet, most meg egyszerre négyet csinálunk. Teljes erőbedobással dolgozunk. Jelenleg ez tölti ki a napaljaimat, de hamarosan még éjszakánként is ezzel fogok foglalkozni. Már elég jól állunk az összes lény és a díszletek dizájnjaival. Nagyon izgalmasan alakul az egész. Szeretném már most megmutatni mindenkinek, de ezt persze egyelőre nem tehetem, úgyhogy majd csak akkor lebbentjük fel a fátylat a folytatásokról, ha eljön az ideje.

– magyarázta Cameron, aki a lassan évtizedessé váló huzavona ellenére továbbra is remekül titkolja, hogy történetileg mit is akar kihozni a 2009-es alapfilm folytatásaiból, amelyben a főszereplőket játszó Sam Worthington (Jake Sully) és Zoe Saldana (Neytiri) mellett állítólag Sigourney Weaver (Dr. Grace Augustine) és Stephen Lang (Miles Quaritch ezredes) is vissza fog térni.

Forrás: Coming Soon

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik