Kultúra

Bejön a magyaroknak a lélekvándorló kutya története

Erről árulkodik a Bookline új könyves sikerlistája, ugyanis azon immár az Egy kutya négy élete foglalja el az első helyet.

A Bookline havi sikerlistájának első helyén egy kutya reinkarnációját követhetjük lapról lapra, második helyen egy romantikus nyomozásról olvashatunk Danielle Steel tollából, a harmadikon pedig Sebestyén Balázs és Tóth Gábor hirdeti az egészséges táplálkozást.

Az első helyet szerezte meg az Egy kutya négy élete című könyv, melynek filmváltozata nagy sikerrel fut a mozikban. W. Bruce Cameron lenyűgöző történetének főszereplője egy kutya, Béni, aki több életen keresztül próbál rájönni saját létezésének céljára. A Bookline Top50 második helyén egy romantikus regényt találunk, az Egy nemes hölgy hagyatékát. A történetben egy korokon átívelő sztoriba csöppen az olvasó, amelynek középpontjában egy rejtélyes nő és az ő hagyatéka áll.

A tavasz közeledtével egyre többen tartották fontosnak, hogy a lelki harmónia mellett a testükre is figyelmet fordítsanak. Harmadik lett Sebestyén Balázs és Bio Gabi, azaz Tóth Gábor táplálkozáskutató könyve, akik három éven át heti rendszerességgel látta el étkezési tanácsokkal a Morning Show hallgatóit. Az itt elhangozott információkat és praktikákat gyűjtötték egybe az E-mentes övezet című kötetben.

Borbás Marcsi három kötettel is felkerült a Bookline sikerlistájára: a Sűrűje 1. és 2. részéből az olvasók a gasztronómia és a szakácsmesterség legalapvetőbb fogásait sajátíthatják el szórakozva, az Édes békeidők pedig gyerekkorunk legemlékezetesebb receptjeit gyűjtötte egy csokorba.

Az olvasók újévi fogadalmai a jelek szerint még februárban is kitartottak, előkelő helyet foglalnak el a toplistán az életvezetési tanácsokat összegyűjtő kötetek. Szabó Péter Állj félre a saját utadból! című magánkiadásában a szerző személyes tapasztalatain keresztül, a negyedik helyről meséli el, hogyan küzdhetjük le a boldogságunk útjában álló szokásainkat és szorongásainkat.

Marie Kondo világszerte rendkívül sikeres, rendrakási praktikákat bemutató kötetei állandó vendégei a toplistának, most nemcsak a nyomatott könyvek, de az e-könyvek között is előkelő helyet vívtak ki maguknak. Kopp Mária és Skrabski Árpád A boldogságkeresés útjai című kötetével nemcsak önmagunkkal kerülhetünk tisztába, hanem a párkapcsolatunkat új, komolyabb szintre emelhetjük.

Továbbra is sikeresek könyveikkel a tévéből és az online világból ismerős hírességek. Kepes András Világképe a megjelenése óta szerepel a legkeresettebb könyvek listáján, kontinenseken átívelő történeteivel ezúttal a 12. helyen végzett. Jakupcsek Gabriella Megúszhatatlanja páratlanul személyes hangvételének köszönheti sikerét: a szerző könyvében lányának meséli el az élet olykor ijesztő, olykor vidám, de mindenképp megúszhatatlan helyzeteit.

Ugyancsak nagy népszerűségnek örvendtek a gyerekkönyvek, köztük az olyan klasszikusok, mint a Gőgös Gúnár Gedeon és olyan mai történetek is, mint Kertész Erzsi Pantherája, Tittel Kinga Mesélő Budapestje, Beck Andrea Titoktündérje vagy épp Berg Judit Ruminije.

A Bookline havi bontásban megjelenő 50-es toplistáit ide kattintva lehet böngészgetni.

Forrás: Libri Bookline

Ajánlott videó

Olvasói sztorik