Kultúra

Zöld utat kapott a Tabu 2. évada

Immár hivatalos, hogy nem ért véget az első szezonnal Tom Hardy történelmi szériája.

Az újév egyik legizgalmasabb tévés produkciójának ígérkezett a Tom Hardy saját ötlete alapján az édesapjával, Edward “Chips” Hardyval közösen kidolgozott produkció Tabu (Taboo) című széria, amely utóbb be is váltotta a hozzá fűzött reményeket. Éppen ezért jó hír a produkciót megkedvelők számára, hogy noha eredetileg minisorozatnak harangozták be, azonban a sikere nyomán

a készítő BBC és az amerikai forgalmazó FX berendelte a folytatást.

Ez mondjuk annak fényében meglepő, hogy a világot januárban bejáró hír szerint csúnyán veszteséges (vagy legalábbis az év elején még az volt) a sorozat, de persze azóta lement az első évad, amelyet nemcsak a Hardy-fanok, de a pusztán érdeklődőként bekapcsolódó nézők és a kritikusok is imádtak.

A Tabu (előzetes itt) története az 1800-as években játszódik és a rabszolga-kereskedelemmel is foglalkozó Kelet-indiai Társaság sötét históriáját eleveníti fel egy különleges főhős segítségével. A sorozatban Hardy alakítja a nem mindennapi alakot: a mogorva, tetovált és ravasz James Delaney-t formálja meg, aki lopott gyémántokkal tér vissza Amerikából Angliába, hogy elégtételt vegyen apja haláláért, és megalapítsa saját hajózási vállalatát, amelynek legnagyobb ellenfele a Kelet-indiai Társaság.

Noha a második évad lehetséges premierdátumáról egyelőre nem közöltek semmit, a Tabu folytatását idén fogják forgatni és az új szezon feltehetően 2017 végén/2018 elején kerülhet majd a tévéképernyőkre.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik