Kultúra
HOLLYWOOD, CA - FEBRUARY 26: (L-R) Representatives from PricewaterhouseCoopers, Martha L. Ruiz, Brian Cullinan and actor Ryan Gosling attend the 89th Annual Academy Awards at Hollywood & Highland Center on February 26, 2017 in Hollywood, California.   Christopher Polk/Getty Images/AFP

Többé nem dolgozhatnak Oscar-gálán az idei baki felelősei

24.hu
24.hu

2017. 03. 02. 13:15

Nem úszták meg büntetés nélkül a PricewaterhouseCoopers munkatársai, akik rossz borítékot adtak a gálán Warren Beatty kezébe.
Korábban a témában:

Soha többé nem dolgozhat az Oscar-gálán a legjobb film kategória győztesének kihirdetésekor elkövetett hibája miatt a borítékokat kezelő PwC könyvvizsgáló két alkalmazottja: Martha Ruiz és Brian Cullinan.

Ezt az amerikai filmakadémia elnöke, Cheryl Boone Isaacs jelentette be, hozzátéve, hogy Ruizt és Cullinant az akadémiával kapcsolatos összes teendőtől eltiltották. Azt is elmondta, hogy még tart a PwC-vel való együttműködésük felülvizsgálata. Szerinte Brian Cullinan nem figyelt oda eléggé a feladatára, mert épp a legjobb film bejelentését megelőző kategória, a legjobb női főszereplő győztesét, Emma Stone-t fotózta, a képet fel is töltötte a Twitterre, de aztán törölte.

Egyetlen dolguk van, egyetlenegy! Nyilvánvalóan figyelmetlenség történt.

– mondta Cheryl Boone Isaacs, aki egyúttal emlékeztetett arra, hogy a győztesek nevét tartalmazó borítékok kezelésének menetét a PwC dolgozta ki, és 83 éven át működött. Az elnök azt is elmondta, hogy a vasárnapi fiaskó után azonban “

Természetesen felülvizsgáljuk, mert korábban soha nem történt ilyen és nem akarjuk, hogy valaha is újra megtörténjen. Új irányelveket, új protokollt állítunk fel, minden egyes lépést megvizsgálunk, hogy biztos legyen, soha, de soha nem ismétlődik meg”, ami a vasárnapi ceremónián történ.

Mind a PwC, mind a filmakadémia már korábban bocsánatot kért a Kaliforniai álom és a Holdfény alkotóitól, valamint Warren Beatty és Faye Dunaway színészektől és a nézőktől is a vasárnapi 89. Oscar-díjátadó végén történt fiaskóért.

Cullinan volt az, aki a rossz borítékot Beatty és Dunaway kezébe adta, de a kollégája sem bizonyult alkalmasnak. A PwC hétfői közleménye szerint több hibát is elkövettek, egyikük sem reagált időben, amikor Warren Beatty és Faye Dunaway tévesen a Kalifornia álom című musicalt hirdette ki győztesnek a Holdfény helyett. Az előbbi producerei már több mint két perce hálálkodtak, amikor jelezték nekik, hogy nem az övék a díj.

A PricewaterhouseCoopers szóvivője ugyanakkor közölte, Brian Cullinan és Martha Ruiz a cég munkatársai maradnak.

A könyvvizsgáló cég 83 éve bonyolítja a szavazatszámlálást, amelynek végén csak két alkalmazottja ismeri az eredményeket. Mindketten kapnak egy-egy példányt a győztesek nevét tartalmazó borítékból, de fejből is tudniuk kell a nyerteseket. A gálát a színpad két oldalán állva kísérik figyelemmel, ők nyújtják át a díjátadóknak a borítékot az éppen aktuális kategóriában.

Forrás: MTI
vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Németh Sándor: Előfordult, hogy a szocialisták zsaroltak

Kommentek

THE ASSASSINATION OF GIANNI VERSACE: AMERICAN CRIME STORY "The Man Who Would Be Vogue" Episode 1 (Airs Wednesday. January 17, 10:00 p.m. e/p) -- Pictured: Edgar Ramirez as Gianni Versace. CR: Jeff Daly/FX
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.