Kultúra

A fodrász, aki lángszóróval szárít és egyenesít hajat

A fodrász, aki lángszóróval szárít és egyenesít hajat

Ramadan nem a világ első, tűzzel dolgozó fodrásza, de ő a többiekkel ellentétben nem vág, hanem szárít a lángokkal.

A Gázában dolgozó férfi nem az első lánggal dolgozó fodrász, de míg mások hajat vágnak így – mint például a boszorkányos ügyességű, szamurájkarddal, lángforrasztóval, és ujjakra rögzített karmokkal vágó Alberto Olmedo, akinek művészetét már korábban bemutattuk –, Ramadan Edvan azonban csak hajegyenesítésre és szárításra használja a tüzet.

A tizennyolc éve fodrászként dolgozó férfi a Gázai-övezet egyik városában, Rafahban tartja fenn a szalonját, amely előtt sokszor sorok állnak, hogy részesüljenek a mester különleges kezelésében.

Az emberek egyszerűen meg vannak őrülve érte, sokan kíváncsiak erre, és nem félnek. Az emberek errefelé szeretik a kalandokat.

– mondja.

Ramadan először egy védőréteget helyez a hajra (aminek tartalmát senkinek sem árulja el), majd bekapcsolja az apró forrasztólámpát, amivel tíz-tizenöt másodpercig szárítja, vagy egyenesíti a hajat. Állítása szerint ez egyáltalán nem veszélyes, hiszen az elmúlt két hónapban – mióta erre a módszerre átállt – egyetlen baleset sem történt.

A vágás és a különleges szárítás együttes ára egyébként mindössze húsz sékel, azaz ezerötszáz forint – ez igazán nem tűnik soknak egy ekkora élményért.

Fotók: Mahmud Hams/AFP/Europress
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik