Kultúra

Filmre viszik a lavinával betemetett olasz szálloda történetét

Megfilmesítik a lavina által betemetett közép-olaszországi hegyi szálloda, a Rigopiano di Farindola katasztrófáját, amelyben 29 ember vesztette életét.

A Taodue magán televíziós csatorna egy négyrészes minisorozatot forgat a tragédiáról, hogy úgymond megvilágítsa a katasztrófa hátterét és emléket állítson az áldozatoknak. Az 50 perces epizódokból álló tv-sorozat 2018 januárjában, a szerencsétlenség évfordulóján kerül adásba.

A Berlusconi-féle Mediaset-csoporthoz tartozó tv-csatorna szerdai közlése szerint a drámát személyesen átélő emberek – túlélők, hozzátartozók, a mentésben résztvevők – támogatásával dolgoznak a projekten, a forgatás megkezdését szeptemberre tervezik.

Január 18-án egy közepes erősségű földrengés nyomán sziklákkal, kitépett fákkal és egyéb törmelékkel vegyes hólavina zúdult az Abruzzo tartományban, az Anneninekben lévő, 1200 méteres magasságban, meredek hegyoldalban fekvő négycsillagos szállodára, amelyben negyven ember – 28 vendég és 12 főnyi személyzet – tartózkodott.

A katasztrófát 11 ember, köztük 4 gyermek élte túl, közülük kilencet a törmelék alól ástak ki.

A mentés napokig eltartott a rendkívül nehéz körülmények miatt.

(MTI)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik