Kultúra

Meghalt a Maffiózók FBI-főnöke

A Nagymenőkben is játszó Frank Pellegrino 72 éves volt.

Tüdőrák következtében 72 éves korában elhunyt Frank Pellegrino amerikai színész, aki legismertebb szerepeit az 1990-es Nagymenők című gengszterfilmben és az 1999-2007 között futott Maffiózók című krimisorozatban játszotta. Martin Scorsese klasszikusában a maffiózó Johnny Dio, míg a szériában Frank Cubitoso FBI-főnököt alakította.

Teljes nevén Frank Joseph Pellegrino 1944-ben született New Yorkban, sokáig vendéglátósként dolgozott, mígnem aztán a ’80-as évek végén elkezdett színészkedni. A több, mint három évtizedes karrierje során a már említettek mellett olyan tévés és mozis produkciókban tűnt fel, mint A jó oldalán, a Kojak: A könyvelő halála, A legfiatalabb keresztapa, a Rejtélyes manhattani haláleset, a Sorsjegyesek, a Veszélyes küldetés, a Copland, a Sztárral szemben, az Esküdt ellenségekA keresztapus, a New York sűrűjében, a Keménykötésűek, a Harmadik műszak, a Ráktanya eladó és a Sörös liga. Utolsó szerepét az Odd Mom Out című vígjátéksorozat egyik 2015-ös epizódjában vállalta.

A színészkedést két éve abbahagyva Pellegrino visszatért a vendéglátós életbe és a New York-i Rao’s étterem társtulajdonosaként dolgozott egészen haláláig.

Forrás: Deadline

Ajánlott videó

Olvasói sztorik