Kultúra

Tavasszal jelenik meg Bob Dylan új albuma

A Triplicate című háromlemezes gyűjtemény a zenész által feldolgozott klasszikus dalokat fog tartalmazni.

Új albummal jelentkezik az Oscar-, Golden Globe-, Grammy- és Nobel-díjas Bob Dylan, akinek a ma bejelentett Triplicate című háromlemezes gyűjteménye március 31-én fog a boltokba kerülni. A kiadvány 30 klasszikus amerikai dalt fog felvonultatni, amelyeket kimondottan ebből az alkalomból rögzített a 75 éves zenész.

A 3 CD külön címeket kap (Til’ The Sun Goes Down, Devil Dolls, Comin’ Home Late), és – tematikus bontásban – egyenként 10-10 dalt tartalmaz. A Jack Frost producerrel készített alkotás Bob Dylan 38. stúdióalbuma, és az első új megjelenés a 2016 elején kihozott Fallen Angels korong óta. A Triplicate a 3 CD-s változat mellett tripla bakeliten, és limitált kiadású, tripla deluxe bakeliten is beszerezhető lesz, de már előrendelhető az iTunes oldalán; mi több, az I Could Have Told You című dal már meg is hallgatható a Youtube-on.

Dylan a Triplicate albummal folytatja az előző két lemezzel (Shadows In The Night, Fallen Angels) megkezdett sorozatot, vagyis zenekarával klasszikus amerikai dalokat játszik fel a saját értelmezésében. A közönség és a szakma is lelkesedéssel fogadta ezeket az anyagokat, amit a Grammy-díj jelölés, illetve az is bizonyít, hogy a Fallen Angels több mint tucatnyi, a Shadown In The Night pedig több mint 17 országban nyitott a Top 10-ben.

Bob Dylan zenei sikerein túl – pályafutása során több mint 125 millió albumot adott el – tavaly az irodalmi Nobel-díjat is átvehette.

Forrás: Sony Music

Ajánlott videó

Olvasói sztorik