Kultúra

Peter Capaldi kiszáll a Doctor Who-ból

A színész a BBC rádióadásában jelentette be, hogy számára hamarosan véget ér a sorozat.

Először 2008-ban tűnt fel a sorozatban, majd véglegesen 2014-ben vette át Matt Smith-től a Doktor szerepét Peter Capaldi, akivel tegnap a BBC Radio 2 készített interjút, amelyben a színész bejelentette, hogy kiszáll a Ki vagy, Doki? (Doctor Who) című sci-fi sorozatból.

A rajongókat sokkoló Capaldi azt is elárulta, hogy a Doctor Who jelenleg is forgó és idén tavasszal érkező tizedik évada lesz számára az utolsó, azaz már csak tizenkét epizódban fogja ő megformálni a legendás karaktert. Capaldi sorban az ötödik Doktor volt a BBC által 2005-ben újraindított sorozatban, amelynek ugyanakkor a ’60-as évek elejéig visszanyúló történetében összesítésben már a tizenkettedik Doktort tisztelhetjük személyében.

A széria új évadához még decemberben jött ki az első teaser trailer, amely ugyan nem árul el sok konkrétumot a Doktor és a hozzá új partnerként csatlakozó (és amúgy kicsit sem fiús nevű) Bill Pott (Pearl Mackie) kalandjairól, az azonban már ebből az egyperces ízelítőből is világossá válik, hogy unatkozni nem fognak a közelgő szezonban.

A Doctor Who tizedik évada valamikor áprilisban fog startolni a BBC One műsorán.

Forrás: BBC News

Ajánlott videó

Olvasói sztorik