Kultúra

Észbontó klippel tért vissza a Jamiroquai

Megérte 7 évet várni a csapat új produktumára, mert a közelgő Automaton-album címadó dala és annak videója és szenzációs lett.

Utoljára a 2010-ben kiadott Rock Dust Light Star című stúdióalbumával hallatott magáról Jay Kay (Jason Luís Cheetham) változó összetételű formációja, a Jamiroquai, amely egy héttel ezelőtt bejelentette, hogy idén új koronggal jelentkezik és ismét turnézni indul.

A majd március 31-én megjelenő Automaton címet kapó lemezről most megérkezett az ugyancsak az Automaton címet viselő első kislemez videoklipje, amelyben Jay Kay valamiféle űrből jött androidokat alakít, akik azért érkeznek a Földre, hogy felfedezzék a szemlátomást lakatlanná vált bolygónkat. Már önmagában a futurisztikus videó sem rossz, de az elektronikus hangzásával és a merész váltásaival mint zene az Automaton is parádés lett, ezáltal mostantól még várósabbá vált a Jamiroquai nyolcadik albuma.

Az eredetileg az acid-jazzt és a funkyt keverő formáció legutóbb 2014-ben turnézott a Rock Dust Light Star hanganyagával, így az új lemez mellett már az új koncertsorozat is időszerű volt. A március 28-án, Párizsban startoló turné az első körben bejelentett kilenc állomásosról mostanra tizenhárom fellépésesre bővült, azonban hozzánk legközelebb továbbra is csak a csehországi Ostravában fognak színpadra lépni, július 22-én.

Forrás: Pitchfork

Ajánlott videó

Olvasói sztorik