Kultúra

Dennis Quaid szerint nem volt állatkínzás a kutyás film forgatásán

Az Egy kutya négy élete című családi mozi főszerepét játszó színész védelmébe vette a produkció stábját.

Dennis Quaid hétfő este az Entertainment Tonight című műsorban elmondta, az volt a benyomása, hogy az Egy kutya négy élete állatokat nagyszerűen kezelik. Gyakran tartózkodott a kulisszák mögött, és egyetlen esetben sem tapasztalt állatkínzást.

A produkció az A Dog’s Purpose című, 2010-ben megjelent regény nyomán készült, a forgatókönyvét Audrey Wells írta. A vígjáték a küldetését kereső Bailey kutya életét követi nyomon születésétől haláláig, és azon túl is, reinkarnációiban. A főbb szerepeket Quaid mellett Britt Robertson, K.J. Apa, Josh Gad, Peggy Lipton és Juliet Rylance alakítja.

A PETA nemzetközi állatvédő szervezet a film bojkottjára szólított fel, miután a TMZ nevű portál közzétette a lent látható botrányos videót, amelyen az látható, hogy a filmben szereplő német juhász kutyát a stúdióban beleerőltetik egy medence vizébe. Nem sokkal később törölték a film hétvégére meghirdetett Los Angeles-i vörös szőnyeges premierjét.

Vigyázat: a lent látható képsorok egyesek számára felkavaróak lehetnek!

A Universal közleményben hangsúlyozta, hogy a Hercules nevű német juhász, amelyről a felvétel készült, nem sérült meg a forgatás alatt, teljesen egészséges, ugyanakkor azt szomorúnak tartják, ha egy állat ilyen helyzetbe kerül.

A forgatásokért felelős kutyatréner is megszólalt az ügyben. A Birds and Animals Unlimited nevű cég szerint a videót manipulálták, így “hamis következtetéseket lehet belőle levonni”. A kutya valóban vonakodott megcsinálni a feladatot, de csak azért, mert korábban a medence másik oldalán próbáltak vele. Semmiképpen sem lökték a vízbe, hanem az eredeti helyre vezették, ahol “boldogan” ugrott a vízbe – közölte a cég.

A regény írója, W. Bruce Cameron arról számolt be, hogy amikor a forgatáson járt, a kutyákkal nagyon etikusan bántak, biztonságban és kényelmesen tartották őket.

A kutya nem volt megrémülve, és nem dobták bele a vízbe.

– állította az író is. A produkciót rendező Lasse Hallström és a kutya hangját kölcsönző színész, Josh Gad is zavarba ejtőnek nevezte a videót. A rendező azt is elmondta, hogy nem volt jelen a videón látható incidensnél, és ígéretet tett az eset kivizsgálására.

A filmet gyártó Amblin Entertainment és a Universal szerint lehetséges, hogy a TMZ-hez került felvételt megszerkesztették. Mint közölték, a vizes jelenetek próbája a felvétel előtt több napig tartott, hogy a kutyák biztosan jól érezzék magukat a forgatáson.

Az Egy kutya négy élete (előzetes itt) csütörtöktől lesz látható a magyar mozikban.

Forrás: MTI

Ajánlott videó

Olvasói sztorik