Kultúra

Trump már össze is veszett egy komplett színházzal

Egy musicaldarab közben beszóltak a színészek Trump alelnökének, amit a milliárdos elnök nem vett jó néven.

Donald Trump, az Egyesült Államok megválasztott elnöke bocsánatkérést követelt szombaton a Hamilton című Broadway-musical szereplőitől. A színészek ugyanis nyilvánosan aggodalmukat fejezték ki a leendő kormány politikájával kapcsolatban, a New York-i előadást megtekintő alelnökjelöltnek, Mike Pence-nek címezve szavaikat.

A nemrég csúnyán lehitlerezett Trump Twitter-bejegyzésben panaszkodott amiatt, hogy – szavai szerint – “a Hamilton szereplőgárdája nagyon otrombán bánt tegnap este egy nagyon jó emberrel”. Nyomatékul hozzátette, hogy a színháznak “mindig biztonságos és különleges helynek kell lennie”.

A mi csodálatos leendő alelnökünket, Mike Pence-t letámadták a Hamilton színészei tegnap este a színházban, kamerák kereszttüzében. Ennek nem lett volna szabad megtörténnie!

Válaszul Brandon Victor Dixon, aki a péntek esti előadás után fordult a színpadról Pence-hez, azt twittelte: “a társalgás nem letámadás, uram”. Egyúttal nagyra értékelte, hogy Pence megállt és végighallgatta őt.

Dixon péntek este a szereplők nevében fordult a nézőtérről távozni készülő leendő alelnökhöz, arra szólítva fel az alakulóban lévő új kormány tagjait, hogy minden amerikai érdekében tevékenykedjenek. Az üzenetüket rögzítő videót a Hamilton stábja feltette Twitter-oldalukra.

Mi vagyunk, uram, a sokféle Amerika, amit megriaszt és aggodalommal tölt el, hogy az önök új kormányzata nem fog védelmébe venni bennünket, a bolygónkat, a gyermekeinket, a szüleinket, vagy nem fog megvédeni minket és elidegeníthetetlen jogainkat

– mondta Dixon fennhangon, a közönség füle hallatára. “Őszintén reméljük, hogy ez az előadás ihletésül szolgált önnek ahhoz, hogy megőrizzék a mi amerikai értékeinket és mindannyiunkért dolgozzanak” – tette hozzá a színész.

Az országszerte rendkívül népszerű Lin-Manuel Miranda által szerzett musicaldarab, ami tavaly azonnal viharos sikert aratott a Broadwayn, az Egyesült Államok egyik alapító atyjának és első pénzügyminiszterének, Alexander Hamiltonnak a történetét meséli el, tucatnyi rap, jazz és hip-hop dalbetéttel.

A Twitterre felkerült színházi videón, amit az egyik néző készített, látni, hogy Mike Pence-t üdvrivalgással vegyes fújolással fogadja a nézőközönség az előadás előtt. A nézők egy része akkor is fújolt, amikor Dixon a színpadról bejelentette, hogy Pence is nézőtéren van. A színész azonban nyomban rendre intette a közönséget, leszögezve, hogy

nincs itt semmi fújolni való, hölgyeim és uraim.

(MTI)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik