Kultúra

7+1 új sorozat, amit nem nézel, pedig kellene

Zsótér Indi Dániel
Zsótér Indi Dániel

Videós kontentgyártó. 2016. 11. 09. 14:41

Egyre biztosabban közeleg a retekszar idő, hozunk néhány sorozatot, amivel harcolhatsz a téli depresszió ellen.
Korábban a témában:

Frequency

Aki látta a filmet, amiben egy fiú (James Caviezel) képes az apjával (Dennis Quaid) egy rádió segítségével kommunikálni téren és időn át, azaz a Frequency-t, annak jó hír, hogy a film sorozatos folytatást kapott. A múlt hónapban indult legelső évadot a Cool TV vette szárnyai alá, így október 20. óta már itthon is megtekinthető.

Halálos fegyver

Az 1987-es, nagy sikerű Halálos fegyver-franchise is sorozatos adaptációt kapott szeptemberben. Az ötödik résznél járó, tíz részesre tervezett első évadot egyelőre nem biztos, hogy folytatás fogja követni, noha a kritikák alapján az elődökhöz mérten egyelőre megállja a helyét a két új főszereplő, Damon Wayans (Murtaugh) és Clayne Crawford (Riggs). Azt nem tudni, hogy a sorozat érkezik-e Magyarországra, pláne annak fényében, ami éppen a Fox hazai ágával történik.

Son of Zorn

A The Last Man on Earth és a The LEGO Movie készítőinek legújabb agymenésében a fantasy-világból érkező Zorn próbál visszazökkenni a mindennapi kertvárosi életbe. A családi, munkahelyi és úgy általában a beilleszkedési problémákkal küzdő hős megpróbáltatásait szeptember óta követhetjük nyomon, első körben februárig, a FOX jóvoltából (itthon a Humor+ csatornán).

Timeless

Az NBC-től érkezik egy másik időutazós, nyomozós sorozat, ami annyival emeli meg a tétet, hogy nem pusztán lokális ügyeket kell megoldania a hősnő Lucy Prestonnak (Abigail Spencer), hanem egyenesen az emberiség történelmének nagy állomásain kell helyt állnia. A  második világháborúban, a századfordulós Londonban az ipari forradalom idején, vagy az amerikai függetlenségi háborúban. Ugyan a Doctor Who már masszívan kiaknázta az időutazás szinte minden lehetséges változatát, ami miatt mégis izgalmas lehet a sorozat, az a látvány és a női főhős.

The Crown

A Netflix a nagy sikerű Marvel-együttműködés és az instant klasszikussá váló Stranger Things mellett nemrég egy történelmi témájú sorozattal rukkolt elő, amely a fiatal II. Erzsébet életét mutatja be, nemcsak mint királynőjelölt hanem mint testvér, feleség és politikus, akinek sok minden köszönhető a világ alakulását illetően.

Az ifjú pápa

Az HBO és a Sky új, saját gyártású sorozatában Jude Law egy Lenny Belardo nevű fiktív pápát alakít. Személyén keresztül az alkotók megmutatják az egyház, a Vatikán és egyáltalán a vallás működését a 21. században. Kollégám remek kritikája emitt olvasható. 

Black Mirror

Személyes kedvencemet hagytam utoljára. A Black Mirror anno 2011-ben többek között azzal borzolta a kedélyeket, hogy az antológia-sorozat első részében az angol miniszterelnöknek meg kellett dugnia egy malacot élő egyenes adásban, mert ha nem, egy rejtélyes emberrabló megöli a királyi család egyik tagját.. A miniszter emberei minden létező módon megpróbálták elcsalni az aktust, hogy ne essen csorba a miniszter személyén: greenbox, animalpornó-színész bérlése és rettenetes mennyiségű váltságdíj kifizetése, de semmi nem használt.

Mekkora baromság már ez, és főleg milyen gusztustalan!

– mondhatnák. Igen ám, csakhogy a Black Mirror ilyen és ehhez hasonló vagy még ilyenebb és még ehhez hasonlóbb fejezetekkel mutatott be valamit a 21. századi ember társadalmáról. Egész konkrétan azt állította pellengérre, hogy mennyire ki vagyunk szolgáltatva a globalizáció, a technológia és a kommunikációs eszközök sokaságának. Az első két évad után – melyek ugyanúgy három-három különálló történetet meséltek el – végre megérkezett a harmadik évad a Netflixre, amely hat részen keresztül mélyíti azt a gödröt, amibe az emberiség magabiztosan gyalogol. A hat epizód főbb témái: a cyberbullying, a közösségimédia- és játékfüggőség, a tömegmanipuláció és környezeti katasztrófák megelőzésére tett kísérletek, valamint a web2-es világgal járó kiszolgáltatottság. Megtekintését szigorúan csak azoknak ajánlom, akik képesek belenézni abba a görbetükörbe, amiben saját magukat fogják látni, és vállalják, hogy nem lesz tőle jó kedvük.

Westworld

Sci-fi + western + (szex)robotok + HBO + Anthony Hopkins + Ed Harris. Ha csak ennyi érvünk volna, az is elég lenne. Bővebben erre olvashatsz, aztán irány a sorozat.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Young desperate man in casual clothes abandoned lost in depression sitting on ground street concrete stairs alone suffering emotional pain, sadness, looking sick in grunge lighting
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.