Kultúra

Húsz éve nő egy pokemon a kukimon

Ennyi ideje szolgáltatja a talpalávalót a nagyérdeműnek az ország legjobb pacifista-vicces ska-pop zenekara, a Malacka és a Tahó, te pedig koncertre mész este!

Mindjárt jön a lényeg, de nyilván érzem, hogy egy ilyen cím után tartozom némi magyarázattal, tessék:

Klafa, ugye?

Elképzelhető, hogy lemaradtál az utóbbi húsz év egyik legfontosabb magyar zenekaráról, a bandáról, amely 1996 óta szállítja megbízhatóan a ska- és pop-alapú feelgoodzenét, amely helyrerak, ha ki vagy borulva, ha pedig jó kedved van, azt tartósítja. Méghozzá egészen pontosan húsz éve: ma, azaz szombat este szülinapozik a Malacka és a Tahó, amely úgy a magyar alternatív-underground színtér (ha eszembe jutna még pár hasonlóan béna kifejezés, biztos használnám azokat is) kedvelt és a maga módján meghatározó együttese, hogy maradt igazi klubzenekar, stabil és rettenetesen cuki, pár tucat fős rajongótáborral és párszázas közönséggel.

Amikor meghalt Horst Tappert, mindenki, akinek van füle, a Malacka Derrick című dalával emlékezett rá, övék a Munkaügyek főcímzene, és van igazi slágerük is, Badár Sándor felkonfjával!

Ezzel együtt is megúszták az igazi kitörést és az ezzel járó elkurvulást, Sportarénástul, backstage-botrányostul, Tusványosostul.

Bár Borovitz Tamás frontember mindig precízen ügyel arra, hogy sose vegye komolyan magát, és hogy több agysejtünk pusztuljon el a rímpároktól…

Ha randevúzol három öreg nővel,
ha gyakran álmodsz írásvetítővel,
az gáz!

…mint az összes Gödör Klubban megvásárolható alkoholtól, igazságtalan lenne elintézni őket annyival, hogy vicczenekar, mert néha egészen komoly dolgokról van szó, amikor például arról énekelnek, hogy

aki háborúzni akar,
az egy nulla, egy senki, egy szar,

egészen olyanok, mintha a Beatles egy magyar külvárosi gimiben alakult volna, és ezért aztán eszükbe sem jutott volna, hogy sztárok legyenek.

Úgyhogy nincs más hátra, mint elmenni a szombat esti koncertre a Gödör Klubba, esemény itt! Készült bestof-album is, méghozzá konkrétan készült: nem csak összedobálták a régi számokat, hanem újra felvették őket barátokkal, a Satöbbi, a Cabaret Medrano és a Timur Lenk

sztárjaival,

még Víg Mihály is közreműködött, sőt a 24.hu techrovat-vezetője, Bátky “Metál” Zoltán is! Többségük természetesen fel is lép este.

Disclaimer: Borovitz Tamás a 24.hu munkatársa és a barátom, de ezt a cikket enélkül is megírtam volna, eskü!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik