Kultúra

Jó, hogy valahol már havazik, de mit kezdjek magammal a hétvégén?

Olcsósítás van az Állatkertben, de ha itthon maradnál, akkor is van ötletünk, remek tévés produkciók indulnak például újra. Hétvégi programajánló.

TV: RTL Klub – X-Faktor: Élő Show

Tóth Gabi, ByeAlex, Gáspár Laci és Puskás Peti – egy év kihagyás után vadonatúj, és az X-Faktor történetének eddigi legfiatalabb mentorcsapatával tér vissza az RTL Klub képernyőjére az utóbbi évek legsikeresebb és legnézettebb énekes tehetségkutató show-műsora. A szombat esti show-ban a mentorok választottjai, így Gáspár Laci és a 25 év felettiek, Tóth Gabi és a lányok, ByeAlex és a csapatok, illetve Puskás Peti és a fiúk végre élőben is megmutatják majd, mit tudnak. Ráadásul rejtély is van: csak az élő műsorban derül ki, ki kerül a balhéja után kicsapott versenyző helyére.

Időpont: 2016. november 5. szombat 20:00 – további információ és érdekességek itt.

Fotó: Berecz Valter
Fotó: Berecz Valter

+ HBO – Aranyélet (2. évad – 1. rész)

Végre folytatódik a magyar HBO sorozata, az Aranyélet (előzetes itt) amelyben a Miklósi család tagjainak minden eddiginél súlyosabb problémákkal kell megküzdeniük. A fő kérdés: Hogyan lehetséges együtt élni a bűneinkkel, és mit kezdünk a felelősséggel? A Miklósi család történetén keresztül feltárul a rendszerváltás utáni Magyarország lehetőségekben gazdag világa, majd az azt követő csalódás és az újrakezdés útjai. Az új évad örömére az HBO3 egyébként kódolatlanul elérhető a hétvégén a Telekom hálózatában, ráadásul az első évadból is felzárkózhatsz egy jó Aranyélet-maratonnal, ugyanis az összes epizód műsorra kerül.

Időpont: 2016. november 6. vasárnap 20:00 – további információ és érdekességek itt.

Mozi: Doctor Strange

Benedict Cumberbatch címszereplésével készült Doctor Strange (előzetes itt) egy eredettörténet, amelyben megismerhetjük Dr. Stephen Strange karakterét, aki alapjáraton egy önelégült idegsebész. A nagymenő doki aztán egy autóbaleset következtében előbb farkasszemet fog nézni a halállal, majd újraértékelve az életét felkeresi az Ősi Egy (Tilda Swinton) nevű varázslónőt, aki segít neki ráébredni arra, hogy az ő racionális világa mellett létezik egy misztikus, alternatív világ is, melynek fortélyait kitanulva belőle is nagy mágus válhat. Mindeközben előkerül majd a film gonosza is: Kaecilius (Mads Mikkelsen), aki a döbbenetes varázslataival erősen feladja majd a leckét hősünknek. A film már látható is a mozikban, amelyről spoilermentes kritikánkat itt olvashatod.

Családi és szabadtér: Állatkerti Halloween az őszi szünetben

November 6-ig, azaz vasárnapig a 14 éven aluli gyerekek díjmentesen látogathatják a Fővárosi Állatkertet. De kedvezményt kapnak a nyugdíjasok is, akik november végéig a belépő kevesebb mint feléért, 2200 Ft helyett 1000 forintért válthatnak belépőjegyet. A kedvezmények mellett programokban sem lesz hiány.

További információkért kattints ide!

Fotó: Fővárosi Állatkert
Fotó: Fővárosi Állatkert

Kiállítás: Kieselbach Galéria – Festők, múzsák, szerelmek

A Kieselbach Galéria november 3-án nyított, Festők, múzsák, szerelmek című kiállítása a bemutatott remekműveken keresztül a magyar festészet nagy múzsáinak, a háttérben álló művészfeleségeknek vagy alkalmi szerelmeknek állít emléket, miközben szokatlan személyességgel idézi meg a 20. század magyar festőinek művészetét és magánéletét.

További információk a Kieselbach Galéria honlapján.

Fotó: Kieselbach Galéria
Fotó: Kieselbach Galéria

Koncert: Halleluja – Best of Leonard Cohen magyarul

Leonard Cohen legjobb dalai magyarul, sztárvendégekkel a Müller Péter Sziámi AndFriends zenekar előadásában, színész és zenész  sztárvendégekkel november 06-án 20:00-tól a Budapest Kongresszusi Központban. Fellép: Falusi Mariann, Hernádi Judit, Roszik Hella (Pintér Béla és Társulata), Jávori Ferenc Fegya és Novák Péter.

További információ és jegyvásárlás itt.

Fotó: Koncert.hu
Fotó: Koncert.hu

Könyv: Nyári Krisztián – Festői szerelmek

Az Igazi hősök és a Merész magyarok című könyvekben bemutatott példaértékű életek után Nyáry Krisztián ismét a szerelemről, annak nemcsak sors- és személyiségformáló, hanem életpályákat, alkotói korszakokat meghatározó erejéről ír. Ezúttal azonban a képzőművészeté a főszerep: hogyan éltek híres festőink, kiket látunk a vásznaikon, s kik voltak azok, akiket modellként sosem örökített meg az alkotó, mégis életre szóló hatással voltak a magyar művészetre? Mennyiféle szerelem létezik? Hogyan állít annak emléket egy festő? Megörökíti-e egyáltalán? Még pontosabban tehát: Hogy szerettek ők? A szerzővel készült interjúnk erre.

A Festői szerelmek már kapható a könyvesboltokban és az online webáruházakban.

Corvina kiadó
Corvina kiadó

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik