Kultúra

Itt az 5 legjobb Linkin Park-szám, amire bulizhatsz a VOLT-on

Ezeknek a daloknak mindenképp fel kell csendülniük Sopronban.

Ahogy tegnap már beszámoltunk róla, korábban még sosem járt Magyarországon a Linkin Park, viszont jövőre a VOLT 0. napján színpadra állnak. A nagy hírt az együttes három tagja: az énekes Chester Bennington, a gitáros Brad Delson és a basszusgitáros Dave “Phoenix” Farrell jelentette be egy videóban a fesztivál Instagramján:

Az együttes a VOLT szervezőinek elmondása szerint már évek óta a kívánságlista első helyén szerepel, úgyhogy vélhetően nagy sikerük lesz itthon. Az 1996-ban alakult, nu-metált és alternatív rockot játszó amerikai együttes 2017. június 27-én lép fel Sopronban a jubileumi, 25. VOLT Fesztivál színpadán.

Az együttes úgy tud még manapság is népszerű lenni, hogy valójában ugyanazt a zenét csinálják 20 éve. A reppelős betétet éneklős rész követi, van benne gitár és elektronikus rész is, majd bumm, kész a Linkin Park-nóta. Ez persze nem von le semmit a zenekar értékéből, a számok jól működnek, ezt mutatják a YouTube-megtekintések is.

Hogy miket hozhatnak magukkal? A „régen minden jobb volt”-elv jegyében haladjunk visszafelé. Ezeket tuti:

What I’ve Done
Album: Minutes to Midnight (2007)

A zenekar 2007-re komoly rajongótáborra tett szert, nem véletlen, hogy a robbantásfetisiszta rendező, Michael Bay és stábja úgy döntött, igenis szükségük lenne húzónévre a Transformers soundtrackjén, és a Green Day mellett a Linkin Parkot is lehúzták egy számmal. Nem biztos, hogy ez a legjobb, de talán a legismertebb a Minutes to Midnight című albumról.

Breaking the Habit
Album: Meteora (2003)

Diszkográfiájukról és második albumukról is kilóg egy kicsit az érzelmesebb-instrumentális Breaking The Habit, de ettől helye van a koncerten:

Crawling
Album: Hybrid Theory (2000)

Legelső és mindmáig legkedveltebb lemezük a már 16 (!) éve kiadott Hybrid Theory, amelyről szinte biztosan hoznak egy rakat számot Sopronba. Például a Crawlingot, ami azért foglal el speciális helyet a zenekar életében, mert ezért kapták az első Grammy-díjukat:

Numb
Album: Hybrid Theory (2000)

Ez a szám minden bizonnyal a Linkin Park egyik legenergikusabb, legerőteljesebb dala, így ott a helye egy ilyen válogatáson:

In the End
Album: Hybrid Theory’ (2000)

A végére hagytuk azt a dalt, amely végérvényesen az ismertség oltárára lökte az együttest, ami annyira menő és trendi volt 2000-ben, hogy még a Danubius Rádió is játszotta:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik