Kultúra

Jó, de mit kezdjek magammal a hosszú hétvégén?

Négy napos hétvége jön - hála érte a nagy spagettiszörnynek! - de fogalmad sincs, mit kezdj magaddal, vagy hova vidd gyereked? Segítünk. Hétvégi programajánló.

TV: Özönvíz előtt – Leonardo DiCaprio dokumentumfilmje

Milyen veszélyei vannak a globális felmelegedésnek? És miként lehetne megállítani, vagy legalább mérsékelni a klímaváltozást? Leonardo DiCaprio interjúalanyai között olyan személyiségeket találunk, mint Barack Obama, Bill Clinton, Ban Ki-moon és Ferenc pápa – valamint olyan lelkes és elkötelezett közösségvezetők és aktivisták, akik a Föld megmentéséért dolgoznak, helyi és globális szinten… A doksifilm előzetese itt.

További információt és vetítési időpontjait itt találod.

Mozi: A könyvelő

Gavin O’Connor új filmjében az autista főhős, Christian Wolff (Ben Affleck) valójában a világ legveszélyesebb bűnszövetkezeteinek dolgozik, méghozzá olyasfajta könyvelőkét, aki ha kell szemrebbenés nélkül iktatja ki az ügyfelei által kijelölt célpontokat. Persze a thriller cselekményében valahol be fog ütni a krach és Wolffnak a hozzá csatlakozó hivatalnok csajszival, Danával (Anna Kendrick) az oldalán immár az életben maradásért kell majd küzdenie, ami azt jelenti, hogy a számológépet végleg lőfegyverekre fogja cserélni.

+ 6. Mozinet Filmnapok

Október 28 és 31. között országszerte 14 art moziban az idei cannes-i filmfesztivál kedvenceiből szervez filmnapokat a Mozinet. A hatodik filmnapokon a Park Csan-Vuk rendezte A szobalány, a Bruno Dumont-féle A sors kegyeltjei… meg a többiek, az Aszgar Farhadi dirigálta Az ügyfél és Alain Guiraudie Állva maradni című alkotása lesz látható, méghozzá Magyarországon először. Az alkotásokban közös, hogy a világ legrangosabb filmes mustráján mutatták be őket, így a filmbarátok a kortárs filmművészet legjavában merülhetnek majd el.

További információért és vetítési időpontokért kattints ide!

Mozinet

Családi: Halloween a Csopa Camponában

Ha Halloween-re csak egy kicsit ijesztő, de gyermekekkel is látogatható programot keresel, a Csopa Campona kitűnő választás! Október 29-31 között vigyorgó töklámpásokkal, trükkös-tökös ügyességi játékokkal, rejtvényekkel, feladványokkal és Halloweenhez köthető kísérletbemutatókkal várnak a szervezők.

A részletes programot itt találod.

halloween-a-csopa-camponaban

Kiállítás: Éjszakai nyomozás interaktív kiállítás

A kiállításba lépve a látogatók egy képzeletbeli, holdfényes kertbe csöppennek, ahol egy rejtélyes, éjszakai nyomozás részeseként egy agyafúrt bajkeverő nyomába eredhetnek. A sejtelmes hangulatú kertben barangolva a látogatók felfedezhetik az élőlények rejtett éjszakai életét és meglepő jelenségeit. A múzeum több termén végigfutó kiállítás és detektívjáték különleges látványvilággal, zseblámpás nyomozással, trükkös feladványokkal, újfajta játéklappal és ajándékkal várja a kalandvágyó látogatókat. – Helyszín: Vajdahunyadvár, Magyar Mezőgazdasági Múzeum

Jövőhéten hétfő kivételével minden nap várják a látogatókat 10-17 óráig.

Éjszakai nyomozás

Koncert: Yamato – a japán dobosok

A világot már több éve ámulatban tartja a világhírű Yamato dobos társulat. Egyedülálló előadásuk a japán kultúra legemblematikusabb hangszerét, a Taikót (japán dob) és annak mítoszát, kulturális jelentőségét ötvözi egy modern show látványelemeivel.

A modern Taiko dobolás a XX. század közepén alakult ki, amikor a különböző japán dobfajtákból egységes kamarazene szólamait alakította ki Oguchi Daihachi. A század végére oly mértékű népszerűséget szerzett a műfaj, amely Japán-szerte több mint ötezer különböző zenekar megalakulását eredményezte. A Yamato csoport 1993-as megalakulása óta a világ minden táján bemutatta már produkcióját, az elmúlt több mint 20 évben csaknem 3000 fellépésük volt.

Idén újra Magyarországra jönnek, október 29-én és 30-án négy koncertet adnak a Budapesti Kongresszusi Központban. Idei műsorok a BAKUON (japánul szívdobbanás) témakörben, 8 különálló tételben ragadja magával a közönséget.

A koncertek időpontjaiért és jegyekért kattints ide!

Yamato

Könyv: Harry Potter és az elátkozott gyermek

Itthon október 25-én került a boltokba J.K. Rowling írónő kétrészes színpadi művének különleges szövegkönyve, amely 19 évvel a nagy sikerű Potter-regénysorozat utolsó része, a Harry Potter és a Halál ereklyéi után játszódik és Potterék fiára, Albusra koncentrál. A kötetet a korábban a Potter-regényeket is megjelentető Animus kiadó dobta piacra, a lent látható eredeti kötéshez hű, mutatós formában. A könyvről írt kritikánkat itt olvashatod.

Little, Brown and Company

Szabadtér: Budapest Töklámpás Fesztivál 2016

“Tököt hozz, ne légy töketlen!!!

19:00 órakor találkozó a Hősök terén.

A résztvevők magukkal hozzák otthon faragott Halloween töklámpáikat.

21:00 órakor, mindenki fogja a lámpáját és csendben-rendben hazamegy.”

– ígérik a szervezők. Az eseményről további információkat itt találsz.

Budapest Töklámpás Fesztivál

Ajánlott videó

Olvasói sztorik