Kultúra

Egy ütődött horrorkomédia az amerikai mozik új kedvence

Meglepetésre a Jack Reacher 2-t is megelőzte és még A könyvelőt is lenyomta a Boo! A Madea Halloween című ökörség.

Folytatódik az új trend és továbbra is hetente változik, hogy melyik produkció uralja az amerikai box office listát, amely felett hiába is vette át az uralmat egy héttel ezelőtt a Ben Affleck neve fémjelezte A könyvelő, már le is győzetett, akárcsak az elmúlt hónap minden korábbi éllovasa. Ugyanakkor a meglepetést nem is az akcióthriller bukása okozta, hanem az, hogy nem az előzetesen az élre várt Jack Reacher 2 nyomta le, hanem az a nőnek öltözött Tyler Perry főszereplésével készült Boo! A Madea Halloween, amely 27,6 millió dollárral nyitva megelőzte Tom Cruise 23 milliót összeszedő filmjét. Ja és az még hagyján, hogy elveszítette a trónt, de a dobogóról is leszorult A könyvelő, amelyet a nála mindössze 35 ezer dollárral többet gyűjtő Ouija: Origin of Evil című horror is lenyomott

Tekintve, hogy az első három pozíciót premierfilmek foglalják el, a mezőny többi produkciója is veszített rendesen a hétvégén: a legutóbb bronzérmes A lány a vonaton 7,2 millióval ötödiknek, a negyedik helyet feladó Vándorsólyom kisasszony különleges gyermekei pedig 6 millióval hatodiknak esett vissza. 5,6 millióval hetedikként a Keeping Up with the Jonesses című akcióvígjáték debütált, hozzásegítve a hét vesztese címhez a 4,1 milliót gereblyéző Kevin Hart: What Now? című doksifilmet, amely az ezüstérmet kényszerült a nyolcadik helyre cserélni. Hatodikból sorolt hátra kilencediknek a Kevin Hart filmjénél csupán 25 ezerrel kevesebbet gyűjtő Gólyák, miközben a lista utolsó helyén az a 3,6 milliót kuporgató Mélytengeri pokol zárt, amely egy héttel ezelőtt még ötödik volt.

Amilyen gyengén teljesít mostanában a mezőny, sanszos, hogy A hét mesterlövész, Vándorsólyom kisasszonyék, A lány a vonaton és A könyvelő után az A Madea Halloween elsősége is tiszavirág-életű lesz, miután az Államokban a héten mutatják be a Dan Brown regényéből forgatott Infernót (előzetes itt), amely jelenleg a magyar bevételi listát is uralja.

A hétvégi USA TOP 10 (október 21. – október 23.):

1. Boo! A Madea Halloween – Hétvégi bevétel: $27,6m. Összbevétel: $27,6m. Gyártási költség: $20m.
2. Jack Reacher: Nincs visszaút – Hétvégi bevétel: $23,0m. Összbevétel: $23,0m. Gyártási költség: $60m.
3. Ouija: Origin of Evil – Hétvégi bevétel: $14,06m. Összbevétel: $14,06m. Gyártási költség: $10m.
4. A könyvelő – Hétvégi bevétel: $14,02m. Összbevétel: $47,9m. Gyártási költség: $44m.
5. A lány a vonaton – Hétvégi bevétel: $7,2m. Összbevétel: $58,9m. Gyártási költség: $45m.
6. Vándorsólyom kisasszony különleges gyermekei
– Hétvégi bevétel: $6,0m. Összbevétel: $74,4m. Gyártási költség: $110m.
7. Keeping Up with the Joneses
– Hétvégi bevétel: $5,6m. Összbevétel: $5,6m. Gyártási költség: $10m.
8. Kevin Hart: What Now? – Hétvégi bevétel: $4,11m. Összbevétel: $18,9m. Gyártási költség: $10m.
9. Gólyák
– Hétvégi bevétel: $4,08m. Összbevétel: $64,7m. Gyártási költség: $70m.
10. Mélytengeri pokol – Hétvégi bevétel: $3,6m. Összbevétel: $55,2m. Gyártási költség: $110m.

Forrás: Box Office Mojo

Ajánlott videó

Olvasói sztorik