Kultúra
kocsis zoltán (kocsis zoltán, )

Kocsis Zoltán lemondja koncertjei nagy részét

Farkas György
Farkas György

újságíró, hírfőnök. 2016. 10. 17. 15:32

A zongoraművésznek orvosai néhány hónapos pihenést írtak elő.

A Nemzeti Filharmonikus Zenekar (NFZ) tudatta, bár Kocsis Zoltán szerencsésen felépült súlyos szív- és aortaműtétjéből, de még ezelőtt a tőle megszokott intenzitással vetette be magát munkája minden területén, hogy szervezete teljesen regenerálódott volna.

Nem zárható ki, hogy ennek következtében ismét egészségi problémái adódtak, így orvosai utasítására a gyógyulása érdekében néhány hónapon át szigorú pihenésre és teljes nyugalomra van szüksége, hogy aztán ismét a tőle megszokott odaadással végezhesse munkáját.

Mint írták, Kocsis Zoltán nem szakad el teljesen a pódiumtól, de külföldi hangversenykörútjait és hazai fellépéseinek nagy részét lemondja. A Bartók Új Sorozatban művészeti vezetői, közreműködői feladatait ugyanakkor töretlenül ellátja. A Kocsis Zoltánnak kapcsolatos kérdéseket, megkereséseket családja kérésére munkahelye, a Nemzeti Filharmonikus Zenekar fogadja.

Kocsis Zoltán korábban a közelgő október 23-ai ünnep kapcsán azt mondta, még ’56 sem lehet közös pont, mert a magyaroknak egyetlen közös pontjuk sincs, mert két magyar az három párt. Ez borzalmas.”

A Heti Válasznak jelezte, egyetlen stadion árából helyrehozná a zeneiskolák ügyét, visszaállítaná a Kodály-módszert a maga teljességében. Szerinte kevés embert zavar, hogy kevés pénz jut kultúrára, sokan a kultúra munkatársait naplopóknak tartják.

Akkor Fair Play Életműdíja kapcsán arról is beszélt, hogy tapintható a tisztességtelenség, a nemtelenség, vagy – ahogy fogalmazott – a pofátlanság.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.