Kultúra

Partiképes remix készült Leonard Cohen legújabb dalából

A lemezlovas Paul Kalkbrenner varázsolta táncolhatóvá az élő legenda You Want It Darker című számát. Videó.

Az énekes-dalszövegíró, költő Leonard Cohen és az elektronikus zenében utazó Paul Kalkbrenner stílusilag meglehetősen távol állnak egymástól, ám ennek ellenére a német DJ-nek sikerült bebizonyítania, hogy még Cohen depressziós hangulatos zenéit is fel lehet tuningolni oly módon, hogy arra akár diszkókban/fesztiválokon is táncolhasson a nép.

Kalkbrenner fogta Cohen szeptemberben megjelent “You Want It Darker” című vadiúj dalát és egy több, mint hétperces remixet rittyentett belőle, amit aztán az idei Lollapalooza Berlin közönsége előtt leplezett le a múlt hónapban. Az akkor és ott nagy sikert arató feldolgozás mostanra felkerült a világhálóra is, mi több: immár Leonard Cohen hivatalos Youtube-csatornáján is elérhető, úgyhogy jobban tesszük, ha mi is meghallgatjuk. Íme:

Hogy teljes legyen az élmény, érdemes meghallgatni az eredetit is, amely szintén zseniális:

A “You Want It Darker” egyébként a 82 esztendősen is zseniális Leonard Cohen közelgő 14. albumának a címadó dala. A két évvel a Popular Problems címet viselő utolsó korongja után érkező lemezen 9 új szám kap majd helyet és október 21-én fog a boltokba kerülni.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik