Kultúra

Indul a Budapest Music Expo, Közép-Kelet-Európa legnagyobb zenei kiállítása

A holnap kezdődő rendezvényen több tízezer kipróbálható hangszer, háromszáz zenei esemény és más érdekességek várják a látogatókat.

Október 7 és 9 között 11. alkalommal rendezik meg a Budapest Music Expót, amelynek idén a Hungexpo ad otthont. Az ingyenesen látogatható rendezvényen ezúttal is több tízezer pengetős, billentyűs és ütős hangszert, mikrofonokat és dj-felszereléseket lehet majd kipróbálni. A kiállítók nagy mennyiségben fognak felvonultatni hang-, fény-, lézer-, stúdió- és színpadtechnikát. A G csarnokot csendes és félhangos részre osztják, így elkülönítik a gitárzúzásra fogékony fiatalságot és a látványtechnikát szemlélő látogatókat.

Fotó: Budapest Music Expo
Fotó: Budapest Music Expo

Az Öröm a zene elnevezésű játszótéren tizenegy zenetanár foglalkozik kicsikkel és nagyokkal. A pedagógusok kedvet csinálnak a zenéléshez és segítenek abban gyerekeknek és felnőtteknek, hogy eldöntsék, milyen hangszeren tanuljanak, továbbá a hangszeres tudást is felmérik. Szombaton és vasárnap tart nyitva a Muzsikáló Háztartás, ahol különböző elromlott, hibás tárgyakból és hulladékból lehet hangszereket készíteni.

Látható lesz egy tizenhat méter hosszú, 37,5 tonnás Roland/BOSS kamion, amelynek egyik oldaláról egy kiállítótér, másik oldaláról egy színpad nyílik; itt fog zenélni szombat délután a Magna Cum Laude is. A terápiás pihenőszigeten hangágyak, hangszékek és óriásgongok segítenek majd a látogatóknak stresszmentes állapotba kerülni. A korábbi expókkal ellentétben idén 3 szabadtéri színpadon zajlanak majd koncertek, fedett nézőtér előtt.

Fellép majd az Anna and the Barbies, a Cloud9+, a Leander Kills, az Infusion Trio, az Alapi Band, a Half Note City, a Zanzinger, a Colorstar, a Kállay Saunders Band, a Mingu, Horányi Juli, az 1705 és a Magashegyi Underground, de a Punnany Massif tagjai is tartanak egy showcase koncertet.

Az expón negyedik alkalommal fogják átadni az Öröm a zene!-díjakat, amellyel az alapító Hangszeresek Országos Szövetsége (Hanosz) a hangszeres-élőzene népszerűsítése iránti elkötelezett személyeket ismeri el, tizenegy kategóriában. Idén is lesznek konferencia programok az Artisjus, a Cseh Tamás Program és a Zeneipari Hivatal szervezésében és itt hozzá nyilvánosságra éves zeneipari jelentését a ProArt szövetség.

A Budapest Music Expo részletes programját ide kattintva lehet böngészni.

Forrás: Budapest Music Expo via MTI

Ajánlott videó

Olvasói sztorik