Kultúra

The Walking Dead: nagyon rosszul fest a csapat jövője

A The Walking Dead Darylje, azaz Norman Reedus a hamarosan érkező új évad kapcsán arról mesél, hogy hol tart most a csapat. Miniinterjú.

Ahogy térdre ereszkednek, mire ébred rá a csapat a világgal kapcsolatban?

Arra, hogy ezúttal nem ők ülnek a kormány mögött. Van itt valaki, akinek sokkal nagyobb hatalma van, mint nekik, és ő hozza meg a döntéseket. Nagyon izgalmas, hogy van egy karakter, aki megrémíti őket. A hatodik évad fináléjában az szeretem a legjobban, hogy nem Rick irányítja az eseményeket. Nagyon régóta Rick felelős a csapatért, és most lehet, hogy a vesztükbe vezette őket.

Fotó: Gene Page/AMC
Fotó: Gene Page/AMC

Mire jön rá Daryl?

Arra, hogy ha hibázol, abba belehalhatsz.

Mitől lesz Negan veszélyesebb, mint bárki más, akivel a csapat eddig találkozott?

Negan hidegvérű gyilkos, és a számok is mellette szólnak. Van egy egész serege, akik neki engedelmeskednek. Minden parancsát teljesítik. Ez megkerülhetetlen probléma.

Szerinted Daryl hibájából is került oda a csapat, ahol most van? Mennyiben felelős a kialakult helyzetért?

Szerintem korábban elhibázott pár dolgot, és most sok minden miatt bűntudata van. Egyrészt függ a többiektől, másrészt jó érzés tudnia, hogy ők is számítanak rá. Ugyanakkor retteg attól, hogy mi fog történni.

Fotó: Gene Page/AMC
Fotó: Gene Page/AMC

Hogyan képes Negan megállítani a csapatot, hiszen ezzel sokan mások kudarcot vallottak?

Félelemmel. A félelem nagyobb motiváló erő, mint a szerelem, a bosszúvágy vagy bármi más. Félelmet ültet el az emberek szívében, azzal, hogy különösen kegyetlen, láthatóan nincs bűntudata, és nem lehet hatni rá.

Hogyan fest a csapat jövője?

Nagyon rosszul. Úgy tűnik, hogy az egész életstílusuk megváltozik. Tudjuk, hogy Negannek vannak emberei, de nem ismerjük a pontos számokat.

Fotó: AMC
Fotó: AMC

A The Walking Dead hetedik évada az amerikai premiert követően 24 órán belül hazánkban is debütál. A sorozat legújabb részeit október 24-től hétfőnként 22 órakor vetíti a FOX.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik