Kultúra

Két magyar az irodalmi Nobel-díj esélyesei között

Közzétette oddsait a Ladbrokes fogadóiroda.

Az irodalmi Nobel-díj odaítélése előtt minden évben feltűnnek a sajtóban az angol fogadóiroda, a Ladbrokes oddsait ismertető, játékos hangvételű cikkek – írja a magyarnarancs.hu. Bár az esélyek latolgatását senki nem veszi komolyan, hiszen a jelölés és a kiválasztás minden fázisa titkos, de az elmúlt öt évben nem nyert olyan író, aki a Ladbrokes-nál nem volt a három legesélyesebb között.

Noha minden évben nagy meglepetés a díjazott, a fogadóiroda hiba nélkül ráérez személyére. Így jó érzés, hogy a lista aktuális állása szerint két magyar (Krasznahorkai László és Nádas Péter) is szerepel a 12 legesélyesebb között.

Krasznahorkai a 9., Nádas a 11., vagyis egyelőre hátrébb állnak a díjazást jelentő Ladbrokes-dobogónál.

A fogadóiroda tétjeinek jelenlegi állása alapján jelenleg 20-szoros pénzt nyerhet, aki arra fogad, hogy Kraszhanorkai László, és 25-szöröst az, aki arra, hogy Nádas Péter kapja idén az irodalmi Nobel-díjat.

A fogadóirodáknál egyébként évek óta komoly esély van arra, hogy újabb magyar irodalmi Nobelnek örülhessünk. Nádas volt már abszolút második legesélyesebb is, Krasznahorkai László pedig két éve Alternatív irodalmi Nobelt kapott a nemzetközi irodalomhoz való hozzájárulásáért.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik