Kultúra

Jön az Obama – DiCaprio csúcs, amelyen a klímaváltozás lesz a téma

A találkozóra egy különleges fesztiválon fog sor kerülni a Fehér Házban, ahol majd Leo új dokumentumfilmjét is levetítik.

A Fehér Házban idén fogják először megrendezni a South by South Lawn: A White House Festival of Ideas, Art, and Action (SXSL) elnevezésű eseményt, amely október 3-án, jövő hétfőn lesz. A rendezvényen a klímaváltozás elleni küzdelem témájáról a színész és környezetvédelmi aktivista, Leonardo DiCaprio az USA elnökével, Barack Obamával és a kérdés szakértőjével, Katharine Hayhoe-vel társalog majd. 

A beszélgetést követően a meghívottaknak levetítik DiCaprio Before the Flood (Az özönvíz előtt) című dokumentumfilmjét, amelyben Leo arra keres választ, hogy a társadalom miként mentheti meg az eltűnés szélére került fajokat, ökoszisztémákat és őslakos közösségeket. Az alkotásban Fisher Stevens Oscar-díjas dokumentumfilmes kamerája bemutatja, ahogy Leonardo DiCaprio, az ENSZ jószolgálati békenagykövete számos országba ellátogatva veszi számba a klímaváltozás hatásait.

A filmmel kapcsolatosan a National Geographic még augusztusban bejelentette, hogy október végén világszerte a Nat Geo fogja műsorra tűzni a produkciót, amelyben

DiCaprio tudósokkal, politikusokkal és aktivistákkal vitatja meg, hogy mit lehetne tenni a következő generációkért.

Az SXSL programjának megszervezéséről szeptember elején számolt be a Fehér Ház. Mint akkor közölték, a fesztivál ötletét Barack Obama idei austini látogatása inspirálta a South by Southwest nevű fesztiválon. Obama és DiCaprio beszélgetését élőben fogják sugározni a WhiteHouse.gov, a Facebook.com/WhiteHouse, és a sxsw.com/live portálokon.

Forrás: SXSW via MTI

Ajánlott videó

Olvasói sztorik