Kultúra

Dörnert segítette a magyar ábécé

Dorner-Gyorgy(430x286).png (dörner györgy, )
Dorner-Gyorgy(430x286).png (dörner györgy, )

A Tarlós István vezette Fővárosi Közgyűlés augusztus 31-én újabb öt évre Dörner Györgyöt nevezte ki az Újszínház élére. Gy. Németh Erzsébet, a DK fővárosi képviselője szerint szabálytalanul.

A lehetséges jelöltekről a képviselők abc-sorrendben szavazhattak, Dörner pedig a névsorban másodikként meg is kapta a Fidesztől a minősített többséget. Két jelöltről, akiket a szakmai bizottság javasolt – a képviselők így nem is szavazhattak, holott a szabályok szerint kellett volna.

Az ellenzéki politikus szerint a fővárosi Fidesz tehát úgy adhatta oda az Újszínházat a szélsőjobbnak újabb öt évre, hogy még az alapvető szabályokat sem tartotta be.

A párt tudni akarja, hogy Tarlós és a fideszes többség miért nem adott esélyt sem azon jelölteknek, akiket a szakmai bizottság javasolt. Gy. Németh Erzsébet szerint erre a szabályok kötelezték volna a közgyűlést.

A Demokratikus Koalíció a főjegyzőhöz és a Kormányhivatal vezetőjéhez fordul, várja az illetékesek válaszát. Ha nem volt szabályos, jogszerű Dörner kinevezése, akkor mikor ismétlik meg a szavazást, és ki a felelős a jogszerűtlen kinevezésért.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik