Kultúra

A Századvég volt külpolitikai igazgatója váltja Prőhle Gergelyt

balog-zoltan(960x640).jpg (Array)
balog-zoltan(960x640).jpg (Array)
Balog miniszter átmozgatja embereit.

Novák Katalin felel az Emberi Erőforrások Minisztériumában a nemzetközi és európai ügyekért – tudatta a tárca. Balog Zoltán szeptember elsejétől bízta meg a család- és ifjúságügyért felelős államtitkárát azzal, hogy felügyelje a Nemzetközi és Európai Uniós Államtitkárságot is. Feladatai közé tartozik a tárca munkájának nemzetközi megismertetése, Magyarország multi- és bilaterális szakpolitikai kapcsolatainak erősítése is.

Novák Katalin több éves, külügyminisztériumi tapasztalatait felhasználva koordinálja majd a humán terület nemzetközi és európai uniós ügyeit. Munkájában helyettes államtitkárként Pacsay-Tomassich Orsolya, a Századvég korábbi külpolitikai igazgatója segíti, aki Prőhle Gergelyt váltja ezen a poszton. Prőhle Gergelyt a miniszter 2017. január 1-jétől a Petőfi Irodalmi Múzeum (PIM) főigazgatói feladatainak ellátásával bízta meg.

A PIM főigazgatói tisztségére két érvényes pályázat érkezett. A bíráló bizottság a pályázati dokumentáció és a személyes meghallgatás alapján egyhangúlag javasolta Balog Zoltánnak, hogy öt évre a helyettes államtitkárt nevezze ki az intézmény élére. Prőhle Gergely hivatalba lépéséig E. Csorba Csilla, az intézmény megbízott főigazgatója vezeti a múzeumot.

Néhány napja Áder János államfő az Emmi uniós fejlesztéspolitikáért felelős államtitkárává nevezte ki Schanda Tamás Jánost, aki szeptember elseje előtt ifjúságpolitikáért és esélyteremtésért felelős helyettes államtitkár volt. A kereszténydemokrata politikus feladata a jövőben a 2014-2020-as ciklusra tervezett uniós fejlesztési programok koordinálása lesz. Ő Köpeczi-Bócz Tamást váltotta, akinek a felmentését július 19-én kezdeményezte Balog Zoltán.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik