Kultúra

Borzongatóan zseniális Az ifjú pápa új előzetese

Köszönhetően a címszereplőt alakító Jude Law-nak, aki félelmetesen nagyot játszik különc pápaként. Trailer.

A mai napon mutatják be a Velencei Nemzetközi Filmfesztiválon az HBO, a Sky és a Canal+ koprodukciójában készült The Young Pope (Az ifjú pápa) című tízrészes minisorozatot, amelyhez a premier apropóján most új előzetes érkezett. A BAFTA-díjas Paolo Sorrentino rendezte produkcióból a lent látható kedvcsinálóban végre többet láthatunk, mint amennyit a még júniusban közzétett teaser trailer mutatott, így immár az is egyre valószínűbbnek tűnik, hogy ez a széria lesz az év egyik tévés nyalánksága.

A The Young Pope főhőse az Egyesült Államokban született Lenny Belardo, avagy XIII. Piusz pápa, akit (miként az a címből is leszűrhető) a valaha volt legfiatalabb pápává választanak, már a negyvenes évei elején. Az alapvetően konzervatív nézeteket valló, ugyanakkor roppant ellentmondásos karaktert a kétszeres Oscar-jelölt Jude Law alakítja, aki az új előzetes alapján nemcsak botrányos, de fantasztikus is lesz a szerepben.

A többek között Diane Keaton, Silvio Orlando, Scott Shepherd, Cécile de France, Javier Cámara, Ludivine Sagnier és James Cromwell mellékszereplésével készült The Young Pope október 27-én debütálni a Sky és az HBO külföldi csatornáinak műsorán.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik