Kultúra

Új előzetest kapott az év legzseniálisabb sorozatának ígérkező Westworld

A sci-fit és a westernt ötvöző széria egy élményparkról fog szólni, ahol a revolverhős androidok egyike az emberek ellen fordul.

Az 1973-as Feltámad a vadnyugat (Westworld) feldolgozása lesz az HBO legújabb saját gyártású sorozata, amelyet Christopher Nolan fivére, Jonathan Nolan készít. A szériához már tavaly nyáron kijött az első rövid beharangozó, csakhogy nem sokra rá egy időre leállították a munkálatokat, ezért sokáig nem lehetett tudni, mi lesz végül a Westworlddel. Júniusban aztán megjelent a sorozat ütős teaser trailere, most pedig itt van az első hosszabb előzetes, amely egy hátborzongatóan zseniális produkciót vetít előre.

A jövőben játszódó történet középpontjában egy ultramodern élménypark áll, ahol a gazdag vakációzók a rég letűnt vadnyugat korába csöppenve szórakozhatnak kedvükre. A cselekmény ott fog beindulni, hogy egy múltidéző kalandra befizető milliomos csoportnál csúnyán beüt majd a krach, miután a park szereplőit alakító androidok egyike, a szimplán csak A sötét ruhás férfi nevet viselő egyed (Ed Harris) öntudatra ébred és az általa megformált titokzatos és könyörtelen cowboyként elkezdi levadászni a nyaralókat.

Ed Harris mellett a park kreátorát alakító Oscar-díjas Anthony Hopkins, illetve a James Marsden, Evan Rachel Wood, Thandie Newton és Jeffrey Wright alkotta szereplőgárdával készülő Westworld október 2-án fog debütálni az amerikai HBO műsorán.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik