Kultúra

Jason Momoa pofátlan sebességgel száguld az istenséggé válás felé

Az összes képregény összes szuperhőse együtt sem veheti fel a versenyt Jason Momoával, ha ordító, zavarba ejtő mértékű alfahímségről beszélünk, pedig azért Chris Hemsworth elég erős játékos. Ronon Dex, Conan, a barbár, a hét királyság legfélelmetesebb lovasa, Khal Drogo – akinek a szerepét egy igazi, autentikus, és életveszélyesen szexi haka-performansszal nyerte meg – és végül Aquaman. A szerző itt leteszi öntudatos női és polkorrekt újságírói kalapját, és rajongó tárgyiasításba fog: komolyan, lehetne ez a pasi még ennél is csodálatosabban ősemberibb? Már a szónak abban az értelmében, amikor az ősasszony őscsitrivé lényegülve tapsikol a gyönyörűségtől annak puszta tényétől, hogy léteznek ilyen benga vademberek – akinek imidzsét azért, teszem hozzá, nagyban javítja a tény, hogy milyen kisfiús pajkossággal képes ökörködni, továbbá, hogy milyen rajongó szerelemmel képes a gonosz boszorkány a világ megrontója kedves nejéről megnyilvánulni, bizonyítékokért lásd Mr. Momoa Instagramját (csak saját felelősségre).

Ízelítő:

Hm, elkalandoztam. A fenti fékeveszett rajongásom életre hívó hír a következő: Jason Istenférfi Momoa újabb ikonikus – és véletlenül szintén szívbemarkolóan dögös – karakterrel bővítheti filmográfiáját hamarosan. Remake készül ugyanis a rejtélyekkel és legendákkal övezett A holló című moziból, minden gót tinédzserek örök kedvenc mozijából (már a Blair Witch Project mellett), melyben, ha hihetünk az erre utaló jeleknek, Jason Hawaicsodája Momoa játszhatja Eric Draven, azaz maga a Holló karakterét. Erre utaló jelnek tekinthető például az a kedélyes hangulatú fotó, amelyet a fentebb már megénekelt Instagram-oldalára posztolt kedvenc hakahercegünk: a fotón ugyanis Corin Hardyval isznak épp áldomást egy megállapodásra, amelyről, bár a hashtag szerint alig várja, hogy beszámolhasson a világnak, még nem oszthat meg részleteket. Márpedig Corin Hardy az a személy, aki a hírek szerint a jó ideje tervezett, James O’Barr képregényéből készülő Holló-remake rendezője lesz.

https://www.instagram.com/p/BIx2L9jhDM-/

Az eredeti A holló 1994-ben került mozikba, és hamar kultstátusztba került, egyebek mellett a főszerepet alakító Brandon Lee tragikus halála miatt: Bruce Lee fia egy vaktöltény helyett éles lőszerrel töltött fegyver ölte meg a forgatás közben. A történetből négy részes franchise nőtte ki magát, minden filmben más főszereplővel, ebbe a sorba állhat most be Napunk és csillagunk. Rá is férne a projektre Momoa energiája, a reboot ugyanis elég nehezen akar megszületni: Holló szerepére kasztingolták már a hamarosan Ben Hurként bemutatkozó Jack Hustont, Luke Evanst és Bradley Coopert is – mondjuk ez utóbbi projekt nem is baj, hogy nem valósult meg -, majd a stúdió becsődölése miatt évekig parkolópályára került a filmterv. Most azonban, úgy tűnik, minden stimmel, mi pedig körömrágva várjuk a dothraki vérrel felfrissített új Holló-mozit.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik