Kultúra

Bejött a papírforma: rekordbevétellel nyitott a Suicide Squad

Ahogy az lenni szokott szuperhősfilmek esetén: a világon senkit nem kavart fel a szakmai bukta, áradtak a nézők az Öngyilkos osztagra.

A Suicide Squad – Öngyilkos osztag minden idők legjobb augusztusi nyitó jegyárbevételével, 135,1 millió dollárral (37,8 milliárd forint) vitte a nyitóhétvégét az USA és Kanada piacain. Rá is fért a siker a projektre, a legutóbbi DC adaptáció, a Batman Superman ellen képes volt egyszerre hasalni el a kritikusok és a közönség előtt. Ugyanitt szép váltógazdálkodás jelei mutatkoznak a moziszcénában: egy évvel ezelőtt ugyanezt a rekordot – a legjobb augusztusi hétvégét – a konkurens Marvel hőssztorija, A Galaxis őrzői szerezte meg, őket taszította le a trónról Harley Quinn kis barátai segítségével.

Azért a Warner nem lehet maradéktalanul boldog: ugyan a film brutálisan erősen kezdett csütörtök és péntek este – alighanem a keményvonalas DC rajongók siettek mihamarabb megnézni kedvenc lököttjeiket -, ám szombat este látványosan bezuhantak a bevételek, ami aligha ígéretes tendencia, nem a presztízs, sokkal inkább a kemény számok miatt: a film irdatlan büdzsével, 175 millió dollárból készült, és ebben az óriási promóciós büdzsé még benne sincs. Plusz arról szólnak a hírek, hogy Kínában, ami a világ második legnagyobb filmes piaca – az erőszak, a meztelenkedés (?) és a természetfeletti erők miatt, ami az ottani cenzoroknak eléggé vörös posztó -, nem fogják bemutatni a filmet, ezzel a Warner újabb komoly bevételektől esik el, kockáztatva a projekt pénzügyi sikerét.

A múlt hétvége győztese, a Jason Bourne 22 millió dolláros árbevételével a toplista második helyén áll, ezzel 103,4 millió dollárnál tart Észak-Amerikában. A Rossz anyák című vígjáték 14,2 milliót hozott a második hétvégén, ez a harmadik helyhez volt elég, a kb. “a női Másnaposok” címen aposztrofált mozi bemutatása óta 51 millió dollárt hozott.

Olvasói sztorik