Kultúra

U2: jövőre új albummal és új turnéval támad a banda

Ezt Bonóék jelentették be egy interjúban, amelyben azt is elárulták, hogy mi lesz a következő nagylemezük címe.

A 2014-ben kiadott Songs of Innocence című tizenharmadik stúdióalbumukat követően a U2 tagjai azonnal neki is veselkedtek az új lemezükre szánt dalok írásának, azonban a tavalyi Innocence + Experience Tour elnevezésű turnéjuk miatt nem igazán haladtak az anyagokkal, legalábbis eddig. Az együttessel tegnap a U2 en España nevű Facebook-oldalt menedzselő ismerősük beszélgetett Valenciában, ahol is a folytatással kapcsolatos kérdésére elárulták, hogy immár csakis az új albumra koncentrálnak, amelyet jövőre már mindenképpen szeretnének piacra dobni.

Még mindig nincs kész, de ha kész lesz, tetszeni fog. Dalszövegek szempontjából erősebb, mint a War (a U2 1983-as harmadik korongja), mert ebben több a tisztaság.

– mondta Paul David Hewson, alias Bono, aki bejelentette, hogy az új nagylemez a 2014-essel harmonizáló Songs of Experience címet kapja. A csapat frontembere azt is elhintette, hogy szeretnék folytatni a tavaly decemberben véget ért turnéjukat, amelynek második köre valamikor 2017-ben, az új album megjelenését követően indulhat majd.

Arra kérdésre, hogy amennyiben jól haladnak az új dalok felvételeivel, úgy esetleg már idén év vége felé is a boltokba kerülhet-e majd a Songs of Experience, a kvartett tagjai nem tudtak egyértelmű választ adni, így a rajongóknak egyelőre be kell érniük annyival, hogy a következő U2-album biztosan csak 2017-ben fog megjelenni.

Forrás: Billboard, Consequence of Sound

Ajánlott videó

Olvasói sztorik