Kultúra
Kalomista-Gabor(1)(430x286).jpg (Array)

Egy pályázat érkezett a Madách, kettő a Thália, tizenkettő az Újszínház vezetésére

Farkas György
Farkas György

újságíró. 2016. 07. 29. 14:13

A Fővárosi Közgyűlés soron következő ülésén dönt.

A Főpolgármesteri Hivatal a pályázók neveit az érintettek felhatalmazásának hiányában nem közölte. A pályázatokat elbíráló szakmai bizottságok létrehozása folyamatban van, a meghallgatások időpontja sem ismert még. Az igazgatók személyéről a szakmai bizottsági meghallgatások után, várhatóan a soron következő ülésén dönt a Fővárosi Közgyűlés.

A Madách Színház az MTI kérdésére közölte: Szirtes Tamás, a színház jelenlegi igazgatója pályázott.

A Thália Színház jelenlegi menedzser-igazgatója Kálomista Gábor szintén beadta pályázatát az igazgatói posztra. Az eddigi vezetés tagjai közül, Bereményi Géza művészeti tanácsadóként, Csányi Sándor művészeti vezetőként, Csécs Tamás gazdasági igazgatóként folytatná a munkát.

Az Újszínház igazgatói posztjára sajtósa szerint Dörner György újra beadta pályázatát. Sajtóhírek szerint Németh Kristóf színművész is a pályázók között van.

A Madách, a Thália és az Újszínház vezetésére június 29-én írt ki pályázatot a Fővárosi Közgyűlés. Mindhárom megbízatás öt évre szól: a Thália Színház igazgatója 2017. január 1-től, a Madách és az Újszínház vezetője pedig 2017. február 1-től töltheti be a posztot.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Németh Sándor: Előfordult, hogy a szocialisták zsaroltak

Kommentek

Szigetvár, 2016. szeptember 7.
Vass Péter, Szigetvár polgármestere köszönti az ünnepségsorozatra érkező Áder János köztársasági elnököt a szigetvári polgármesteri hivatal előtt 2016. szeptember 7-én, a Zrínyi-emlékévben.
MTI Fotó: Sóki Tamás
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.