Kultúra

Menő fellépőkkel és klassz programokkal közeleg az idei Váci Világi Vigalom

Immár 24. alkalommal rendezik meg a fesztivált, amely elképesztően sok koncerttel és látnivalóval várja majd az érdeklődőket.

Nyár közepén ismét fesztiválhangulatba kerül Vác városa, hiszen július 22-23-24-én újra együtt vigadhatnak kicsik és nagyok a XXIV. Váci Világi Vigalom sokszínű programjain. A Madách Imre Művelődési Központ szervezésében megvalósuló rendezvény több mint 100 produkcióval várja a helyi és az ide látogató vendégeket. A 4 színpadon zajló eseményeken kívül 8 templomi koncertet, 17 kísérő programot, valamint 22 állandó és időszaki kiállítást tekinthetnek meg az érdeklődők.

A tavalyi évhez hasonlóan a Székesegyház óratornyából a Váci Ifjúsági Fúvószenekar rézfúvósainak közreműködésével reneszánsz és barokk fanfárok hangjával kezdődik a rendezvénysorozat, majd a nyitó hangversenyen Händel művek csendülnek fel a Vác Civitas Szimfonikus Zenekar és a Vox Humana Énekkar előadásában, Sándor Bence vezényletével. Ezután hagyományőrző felvonulás indul a Konstantin térről Ónodi Béla vezetésével, a térség néptánc-csoportjaival, melyet a nézőkkel tartott közös össztánc zár a főtéren.

Idén sem lesz hiány neves művészekből, népszerű előadókból a három nap alatt. A Duna-parti és a főtéri színpadon pénteken a Takács Tamás Blues Band, a Revue zenekar, valamint a fiatalok nagy kedvence, a Wellhello lép színpadra. Szombaton a Papp-Sárdy N.B.B., az Ismerős Arcok zenél majd, valamint a nap fő eseményeként Révész Sándor – Závodi János által újra az eredeti hangon csendülnek fel a legendás Piramis együttes dalai.  Vasárnap Varga Miklós és a Band, Pálinkás Gergely és zenekara, valamint a közkedvelt Hooligans koncertjét élvezheti a közönség.

Életkép az elmúlt évek egyik váci forgatagáról. Fotó: Börzsönyinfo
Életkép az elmúlt évek egyik váci forgatagáról. Fotó: Börzsönyinfo

A szervezők további nívós produkciókkal is megörvendeztetik a látogatókat. A teljesség igénye nélkül: Cry Free (Deep Purple tribute), Katáng, Csuka Ágnes zongorakoncertje, Jeszenszky produkció ® Nyári Károly, Nyári Alíz és Nyári Edit koncert showműsora, Gubás Gabi gyermekelőadása, The Early Sundayz, Fugato Orchestra.

A múlt évben debütáló és a fiatalok körében nagy sikert arató VácMyLife színpadon a Zenepavilonnál idén is helyi és környékbeli fiatal tehetséges könnyűzenei formációk és dj-k szerepelnek. Itt lép többek között színpadra az Acoustic Rock Jam, a Rocken Dogs hard-rock banda, valamint a hip-hop stílust képviselő Bloo Blasco, és a verőcei DJ Span is.

A színvonalas gyerekműsorok, kézműves foglalkozások mellett gyerekudvar várja a kicsiket a Görög templom udvarán, ahol szombaton Népi fakörhinta, Játékok palotája feldíszített sátor és játékpark épül fel, mely délután 2 órától este 8 óráig látogatható. A látványos játszótéren sokfajta eszközt ismerhetnek meg az érdeklődők, mint például a csirkepofozó, az egérderby, vagy az óriás síléc. Vasárnap ugyanitt a tavalyi évben is óriási sikert arató víziparkot élvezhetik a gyerekek 11:30-tól este 9 óráig.

A városban található galériák a vigalom ideje alatt vagy azt megelőzően nyitják tárlataikat, így az állandó gyűjtemények mellett számos alkotóművészeti kiállítás várja az érdeklődőket. Kiemelkedik közülük a FORTE Fotóklub Vác és a Váci Nemzetiségi Alkotótábor.

További információkat a Váci Vigalom honlapján, illetve a fesztivál Facebook-oldalán találsz.

Forrás: Váci Világi Vigalom

Ajánlott videó

Olvasói sztorik