Kultúra

A 90-es évek soha nem érnek véget: új albummal jön a Backstreet Boys

Avagy a klasszikussal szólva: Backstreet's back, alright!

Igazán sajnálom, hogy nem lehet életképesen magyarra fordítani azt a temérdek angol nyelvű szóviccet, amivel a hírt felvezethetném, a “Mindenki, rázzátok a testetek!“, mert a “Backstreeték visszatértek, minden rendben!” lássuk be, mérsékelten hangzik jól, továbbá azzal magyarázni a visszatérést, hogy a rajongók “pont úgy akarták“, sem igazán áll meg.

Akárhogy is: a hír igaz, jön az új BSB-stúdióalbum, a ’90-es években kamaszodó korosztályom meg alig lát az örömkönnyektől. A Backstreet Boys terveiről Brian Littrell hintett el infókat az Instagramon, a Florida Georiga Line nevű countrybandával közös produkciójukon dolgozván. “Olyasmit csinálunk, amit még soha. BSB és FGL együtt, nagyszerű darab, augusztus végén érkezik”

Ám a valódi hírt maga a banda feledhetetlen szőkéje, a lányok generációinak férfiképét szőkehercegségével örökre tönkre tevő Nick Carter osztotta meg Instagram-oldalán, mintegy mellesleg. Posztjában ő is épp a zenekarnak készülő koprodukciókról mesélt, majd fél mondatban dobta a bombát:

Valamint az új Backstreet Boys albumon is dolgozunk!

A ’90-es évek boybandkirályai már jó ideje helyezkednek, kisebb-nagyobb akciókkal mocorogva vissza a hírnév felé, fel-felléptek tévéműsorokban, a Miss USA 2016 szépségversenyen, pár éve még új daluk is megjelent. OKé, borzasztó volt, a videoklipért meg érdemesülnének egy perre emberiség-ellenes bűnökért, de a lényeg, hogy volt. Íme.

Azonban egy teljes albumnyi retro fiúbandás cukiskodás – azóta apatestre váltott apakorúvá érett tagokkal – egészen más szint, legutóbb akkor éreztünk hasonlót, amikor a ShyGys új dallal jelentkezett, nem is egyszer.

Hogy a Backstreet Boys új albuma pontosan mikor készül el, arról egyelőre nem tudni, pedig jó lenne, ha nem játszanának többé a szívünkkel.

Forrás: Time

Ajánlott videó

Olvasói sztorik