Kultúra

Michael Palin befejezi

Michael Palin Walesben, az idei Hay Festivalon beszélt arról, hogy nagy valószínűséggel nem készít több úti filmet, legalábbis a BBC-nek biztosan nem. Palin még az 1989-ben forgatott 80 nap alatt a föld körül című sorozattal alapozta meg hírnevét utazó riporterként. De mint elmondta, a „kotnyeles”, „beijedt” BBC főnökök immár túlságosan bele akarnak szólni a műsorok tartalmába, ami ellehetetleníti a munkát.

Megváltoztak a dolgok. Más a klíma. Valamiért félnek… nem hagyják, hogy csináld, ahogy akarod, pedig sok mindent letettünk már az asztalra. Tudni akarják, mit fogsz csinálni, miért csinálod, mennyibe fog kerülni, meg minden. Ez keresztbe tesz a munkának. Sokkal nagyobb az irányítás. A műsorkészítés örömét pont az adta, hogy csak a hatfős stábunk volt, eladtuk az ötletet a BBC-nek, ők adtak egy büdzsét, és bíztak bennünk, hogy elmegyünk és megcsináljuk. Nem kellett minden nap telefonon bejelentkeznünk, hogy mennyit vettünk fel aznap, miről forgattunk, vagy hogy ezt és ezt megengedhetjük-e magunknak. Kiváltságos helyzetünk volt, de ez most megszűnt

–  magyarázta Palin.

A sztár azt is hozzá tette, hogy már nem is akarna olyan sok időt távol tölteni a feleségétől és az unokáitól. Beszélt a Monty Pythonról is: elárulta, hogy egyszer, közvetlenül az ezredforduló előtt már kaptak felkérést, hogy újra összeálljanak egy show-ra, Las Vegasban, de akkor nem éltek a lehetőséggel.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik