Kultúra

Formabontó szitkommal újít a Comedy Central

Érkezik a humorcsatorna műsorára a nagy sikerű Feketék fehéren, amely merőben más, mint a többi vígjátéksorozat.

Tökéletes ház, szerető família, élvezetes és jól fizető munka – körülbelül így néz ki az ideális élet. A bökkenő csak az, hogy  Andre “Dré” Johnson és népes famíliája afroamerikai, mégis egy túlnyomórészt fehérek lakta környéken éppen úgy élnek, mint a fehérek. Amikor a családfő az apja segítségével egyre inkább megismeri valós gyökereit, váratlan, megdöbbentő és humoros helyzetekben találja magát. A Feketék fehéren (Black-ish) című sikersorozat végre hazánkba is megérkezik: holnap 21.30-kor debütál a Comedy Centralon.

A nevető és tapsoló közönség nélkül ma már szinte elképzelhetetlen egy szitkom, de az Amerikában 2014 óta futó Feketék fehéren bebizonyította, hogy az egyetlen kamerával, filmszerűen felvett jelenetek önmagukban is működnek. Sőt olyan népszerűek, hogy a hazánkban országosan holnap, a Comedy Centralon startoló sorozat harmadik évadát már be is rendelte az ABC tévés hálózata. A siker nem meglepő, hiszen a széria egészen újszerű megvilágításba helyezi a fekete és a fehér bőrű emberek viszonyát.

A széria középpontjában egy négygyermekes apa mindennapjai állnak, aki a családjával egy túlnyomórészt fehérek lakta környéken épp úgy él, mint a fehérek: jómódban, különösebb nehézségek nélkül. Ám Dré (Anthony Anderson) apja (Laurence Fishburne) segítségével egy nap ráébred, hogy ők valójában már nem is feketék, maximum “feketések”, és ez komoly identitásválságot okoz nála. Eltökéli, hogy visszaszerzi elveszített afroamerikaiságát, ehhez azonban olyan váratlan és megdöbbentő helyzetekbe keveredik, amelyekben kipróbálhatja, hogy viselkednének a valódi feketék az előítéletek szerint.

Váratlan fordulatok és sok-sok nevetés: Feketék fehéren országos tévépremier május 31-én, 21.30-kor, új részek keddenként ugyanebben az időben a Comedy Central műsorán.

Forrás: Comedy Central Magyarország

Ajánlott videó

Olvasói sztorik