Kultúra

Elkaszálták az Agent Cartert – és messze nincs egyedül

Újra eljött az év azon szakasza, amikor a TV csatornák - felkészülve az őszi-téli szezonra - eldöntik, mely sorozatból kérnek új évadot, és melyek mennek a levesbe. A következő napokban számíthatunk még jó néhány vonatkozó hírre sorozatfronton, az új pilotokat, megújított szériákat és egyéb örömhíreket mindig megelőzik a kevésbé vidám döntések. Idén is csúcsra járt a kasza, lássuk hálózatonként, kiket ért el.

ABC – Agent Carter, Castle és társaik

Mivel a Marvel szériája nem szaggatta be olyan mértékben a nézettségi és népszerűségi listákat, mint amennyire az ABC-nél szerették volna, így jó ideje sejthető volt, hogy nem ez lesz aleghosszabb életű szériájuk. Erre utalt az is, hogy a főszereplőt alakító Hayley Atwell nemrégiben főszerepet kapott a Conviction című új sorozatban. A mostani döntéssel tehát csak hivatalossá vált, amit eddig csak feltételeztünk: két évad jutott a hidegháborús hősködésből.

Ugyan nem ABC, de egyéb kapcsolódásai miatt mindenképp említeni kell: a Marvel egy másik projektje is befuccsolni látszik: A SHIELD ügynökei spinoffjaként készült Marvel’s Most Wanted című tévéfilm sem tudta meggyőzni a fejeseket, így a darabból végül nem lesz önálló széria. Képregényfronton a DC-nek van cserébe örülni valója a Supergirllel – de erről később.

CASTLE - "Watershed" - In the Season Finale, an interview with a high-profile federal law enforcement agency forces Beckett to reconsider what she wants out of her job -- and out of her relationship with Castle. Meanwhile, the body of a young woman is found floating inside the water tank of a skid row flop house, but as the team investigate, they discover that her final resting place is just one of many strange things about her death, on "Castle," MONDAY, MAY 13 (10:01-11:00 p.m., ET) on the ABC Television Network. (ABC/Richard Cartwright) STANA KATIC, NATHAN FILLION

Az ABC Carter ügynök mellett egy komoly zászlóshajót is dobni kényszerül: mivel két főszereplő színésznő, Stana Katic és Tamala Jones is úgy döntött, a kilencedik évadban már nem szeretne részt venni, így a csatorna inkább egy az egyben kukába dobja a Castlet-t. Az utolsó rész május 16-án kerül adásba. A nálunk kevésbé ismert Galavant című komédiasorozat is lapátra kerül, és így jártak a megújított Muppetek is: a tavaly indult The Muppets a kezdetekkor nagy dobásnak tűnt, azonban a kezdeti lendületet elsöpörték a negatív hangok, melyek azért bírálták a szériát, mert nem volt elég családbarát. Kaszát kapott ezen túl a negyedik évadot megélt Nashville című country-sorozat, a misztikus The Family, amelynek mostmár biztosan az idei marad az egyetlen évada, csakúgy, mint a Blood & Oil című szériának – mindhárom szimpla nézettségbeli elmaradások miatt.

FOX – nem jöttek be az újdonságok

A FOX erősen kezdte tavaly őszi szezonját, két új komédiasorozattal is jó visszajelzéseket húzott be: a  The Grinder című jogászos vígjátéksorozatot és a Grandfathered című ökörködést is szerette a nép – de sajnos nem eléggé. A hangos kezdeti siker ugyanis nem igazán mutatkozott meg a nézettségekben, márpedig ugye hirdetési árbevétel beszél, kutya ugat. Egy harmadik komédia-újonc, a Cooper Barrett’s Guide to Surviving Life is bukott, és az erősen Family Guy koppintásnak tűnő, ám szégyenletesen gagyi értékeléseket kapott Bordertown című animációs széria is ment a levesbe. Ezen kívül a Fox pihenőpályára tette az ezeréves American Idolt is, és a Knock Knock Live című celebreality sem marad képernyőn. Sok a pletyka Az Álmosvölgy legendája elkaszálásáról is, és a Minority Reportnak sincs komoly esélye a túlélésre, de egyelőre hivatalos álláspont nincs.

Sleepy_Hollow_almosvolgy_legendaja

CBS – Nem sikerült újabb bőrt lehúzni a helyszínelők-témáról

Én speciel a kezdetektől nem tudom mire vélni a CSI-jelenséget, de tény, hogy az ötlet bejött: miután az Államok összes valamirevaló nagyvárosa külön Helyszínelők-szériát kapott, úgy tűnik, a negyedik spinoffal kimerült az ötletek tárháza, így a CSI: Cyber két évad után a süllyesztőbe került. Ezzel pedig a 2016-os őszi tévészezon lehet az első 1999 óta (!), amikor nem kerül képernyőre egyetlen sorozat sem a CSI-franchise-ból. Azért nem kell aggódni, maga a helyszínelős irányvonal megmarad az NCIS-franchise-nak köszönhetően, mely mind a három szériájával – az eredeti, a Los Angeles-i és a New Orleans-i verzióval – képernyőn marad.

Hogy ne csak bűnügyekről legyen szó: már korábban bejelentették a Mike és Molly kaszáját, és a szintén népszerű, rommá jelölt és díjazott A férjem védelmében is kifutott, így – ahogy azt anno a Super Bowl szünetében megtudtuk – a pár napja, május 8-án adásba került rész volt az utolsó. Így áll a helyzet a szintén szép sikert befutott A célszeméllyel is, és A létezés határa című sci-fi széria, valamint a Supergirl is lekerül a CBS műsorárról. Még mielőtt azonban a Supergirl-fanok a kardjukba dőlnének: a sorozat megmarad, csak költözik, mégpedig a CW csatornára, akik ezzel is erősítik az eddig is izmos szuperhős-vonalat.

Supergirl

CW – avagy a kevesebb több

Ugyan a CW-nek van számszakilag a legkevesebb sorozata, ám ezek, úgy tűnik, legalább tényleg jól mennek, ugyanis arányaiban az ő szériáik közül marad meg a legtöbb – plusz ugye behúzták a fent említett Supergirlt is, amely ezzel forgatási helyszínt is vált: Los Angeles helyett Vancouverben forog majd, ahol a többi DC szuperhősshow is, költséghatékonyság, örülünk. Jelen állás szerint a CW egyetlen szériát tervez elkaszálni, ez pedig a Containment című, eleve limitáltnak indult disztópiasorozat. Emellett a CW hálózata dobja az America’s Next Top Model realityt is, ám azt átveszi a VH1, így szintén költözésről, nem megszűnésről beszélünk.

NBC – semmi sem biztos

Az NBC már korábban bejelentett néhány szériazárást, így újakról egyelőre nem nyilatkoztak. Amit már tudunk: a Hősök: Újjászületésből ennyi volt, mese volt, búcsúzik az Aquarius, a Best Time Ever with Neil Patrick Harris, a The Player és a Truth Be Told is.

heroes_reborn_hosok_ujjaszuletes

Forrás: Inquisitr / Empire

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik