Kultúra

Holttestet találtak a párizsi Disneyland kísértetházában

Éppen a park megnyitása előtt, szombaton reggel 8 és 9 között halhatott meg az a technikus, akinek holttestére a Phantom Manor nevű kísértetházban találtak rá, a Párizs melletti Euro Disneylandben.

Az első vizsgálatok szerint a 45 éves férfivel áramütés végzett, miközben az attrakció fényeit szerelte. A kísértetházat, ami az ismertetője szerint tele van zombikkal, szellemekkel, és még egy halott menyasszony is kísért benne, azonnal lezárták.

A meauxi ügyészség szóvivője szerint, egyelőre minden jel arra utal, hogy munkahelyi baleset történt, de hozzátette, hogy a nyomozás még zárult le. Elrendelték az áldozat törvényszéki boncolását, a nyomozók elektronikai szakértők segítségével vizsgálják az eset körülményeit, és kihallgatják a kollégákat, akik rátaláltak a holttestre.

Az áldozat 2002 óta volt a Euro Disneyland alkalmazottja, népszerű figura volt, aki mindig mosolygott – mondta el Patrick Maldidier, a park dolgozóinak szakszervezeti vezetője. A Disneyland szóvivője az összes kollégája nevében együttérzéséről biztosította a családot, de azt mondta, cége nem nyilatkozik bővebben, amíg le nem zárul a nyomozás.

A Phatnom Manor azóta zárva van, de a park többi része zavartalanul üzemel. A kísértetház a rendőrségi helyszínelés lezárása után, várhatóan szerdán nyithat ki újra.

A tavalyi évben több mint 14 millió látogatót fogadó Euro Disneylandben, korábban egy alkalmazott halt meg. A takarító egy a hajó alá szorult be az „It’s a Small World” attrakciónál.

Látogatók is szenvedtek már baleseteket, de ezek közül egy sem volt halálos. Öt ember sérült meg komolyabban 2011-ben, a „Big Thunder Mountain Railroad” nevű attrakciónál, egy ötéves gyerek pedig, 2013-ban intenzív ellátást igénylő sérülést szenvedett a „Karib-tenger Kalózai” nevű élményvasúton.

(Sky News)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik