Kultúra

Egyszerre több csatornán fog startolni a Fear the Walking Dead 2. évada

A világpremiert követően az AMC mellett más hazai tévécsatornákon is látható lesz a zombidráma új szezonjának nyitóepizódja.

Jó hír a Fear the Walking Dead rajongóinak, hogy a második évad első részének világpremierjét az AMC Networks International – Central Europe televíziós társaság teljes közép-európai filmportfóliója párhuzamos sugárzással fogja vetíteni. Ez azt jelenti, hogy április 11-én este 22:00 órakor az AMC mellett Magyarországon a Filmcafe, a Film Mánia és a szabadon fogható C8, Romániában a Filmcafe, Csehországban és Szlovákiában pedig a Film+ csatornákon is a Fear the Walking Dead nyitóepizódját követhetik a nézők.

A Fear the Walking Dead első évadának nézettsége Magyarország nyolc legnézettebb csatornája közé emelte az AMC-t. A hamarosan induló új évad esetében a különleges párhuzamos sugárzás célja, hogy a figyelmet még jobban a sorozatra irányítsa.

Újdonság lesz ebben az évadban az AMC-n, hogy Magyarországon először lesz látható a Talking Dead: Fear Edition című élő show-műsor, Chris Hardwick vezetésével. Az első vendégek a sorozatban Travis Manawát alakító Cliff Curtis, valamint a showrunner–producer David Erickson lesznek. A Talking Dead: Fear Edition műsorban Hardwick rajongókkal, színészekkel, producerekkel beszélget az aktuális epizódról, kérdéseket vetnek fel, és közösen meg is vitatják azokat. Emellett a show-ban helyet kapnak előzetesek és háttérinterjúk is. A Talking Dead 2015-ben egyébként a kritikusokat is meggyőzte, Emmy-re jelölték “Kiváló interaktív műsor” kategóriában.

A Fear the Walking Dead 2. évadáról

A Fear the Walking Dead első évada egy patchwork családon keresztül mutatta be a pusztuló, halott, lángokban álló Los Angeles városát. A második évadban az Abigail nevű jachtra menekülő család még nem tudja pontosan, hogy milyen súlyos a baj, mekkora az őket körbeölelő apokalipszis. Bíznak abban, talán találnak fertőzéstől mentes várost vagy államot. Madison, Travis, Daniel és a gyászoló rokonaik az óceán ismeretlen kikötői felé menekülnek. Hamar rá kell döbbenniük, lehet, hogy a víz sem biztonságosabb a szárazföldnél.

A Fear the Walking Dead a világ több mint 125 országában egy időben debütál az AMC csatornán. A magyar nézők az április 11-én, hajnali 3:00 órakor induló világpremiert aznap az esti főműsoridőben, 22:00 órától is követhetik – szokás szerint a digitális háztartásokban választhatóan magyar szinkronnal vagy eredeti nyelven, felirattal.

A Kim Dickens (Madison), Cliff Curtis (Travis), Frank Dillane (Nick), Ruben Blades (Daniel), Mercedes Mason (Ofelia), Lorenzo James Henrie (Chris) és Colman Domingo (Strand) alkotta szereplőgárdával készülő Fear the Walking Dead új évadának tizenöt epizódja két részletben fog a képernyőkre kerülni. Az első hét rész április 11-én indul. A további nyolc epizódot pedig még az idei évben, egy későbbi időpontban vetíti az AMC.

Forrás: AMC Networks International

Ajánlott videó

Olvasói sztorik