Kultúra

Különleges találkozásokat ígér a Művészetek Völgye

Nyáron 10 napig Taliándörögd, Kapolcs és Vígántpetend lesz a hazai könnyű- és komolyzenei, valamint színházi szcéna szereplőinejk találkozóhelye.

A tavalyi, jubileumi Művészetek Völgye több mint kétszázezer látogatót vonzott, teltházas koncertek, hangversenyek, színházi előadások, beszélgetések kísérték végig a fesztivál tíz napját.

Az elkövetkező években a szervezők különleges műfaji és alkotói találkozásokkal igyekeznek tovább erősíteni a fesztivál trendformáló szerepét, újabb és újabb kísérletekkel hozzáférhetővé tenni a klasszikus és kortárs művészeti ágazatokat.

A július 22. és július 31. között zajló programsorozatban ennek szellemében Taliándörögd 2016-ban a színházi élet központjává növi ki magát. Saját helyszínt indít a Nemzeti Színház, minden nap új darabra ülhetnek be a fesztiválozók. A Színház Színpad helyszínén idén is a legnagyobb kortárs színházi társulatok lépnek fel, de felnőtt- és gyerekműsorokkal készülnek a Színház- és Filmművészeti Egyetem jelenlegi és végzett hallgatói.

Indul a Völgytábor, valamint csatlakozik a fesztiválhoz a BIDF (Budapest International Documentary Festival) csapata, akik a legjobb és legfrissebb dokumentumfilmeket hozzák Magyarországra. A tavalyi Blue sPot Major 2016-ban a közönség szavazatai alapján Panoráma Színpad néven fut, teljes programja egyelőre nem publikus.

(Kiemelt képünk forrása: MTI/Szigetváry Zsolt )

Ajánlott videó

Olvasói sztorik