Kultúra

A jövőbe láttunk az Oscar kapcsán. Többnyire

A minap megpróbáltuk megjósolni, hogy a legfontosabb kategóriákban kik lehetnek a nyertesek. Lássuk, mi jött be a számításainkból!

Legjobb női főszereplő jelöltünk: Brie Larson

Muchichka kolléga szerette volna, ha nem Cate Blanchett és Jennifer Lawrence között dőlt volna el a verseny. Igaza is lett, A szoba színésznője vitte a díjat.

Aki a díjat kapta: Brie Larson

Europress
Europress

Legjobb férfi főszereplő jelöltünk: Leonardo DiCaprio Lola erősnek értékelte a mezőnyt, viszont ha A visszatérőért sem kapott volna Oscart DiCaprio, akkor tényleg nincs igazság ezen a világon, tekintve, hogy idén jelölik a díjra ötödször. És tényleg ő volt a legjobb.

Aki a díjat kapta: Leonardo DiCaprio

Névtelen
Leonardo DiCaprio

A legjobb eredeti forgatókönyv jelöltünk: Ex MachinaNehéz dolga volt az Ex Machinának a Straight Outta Compton és a Spotlight mellett, de megérdemelte volna a díjat. Ez ügyben nem tippeltünk jól.

Aki a díjat kapta: Spotlight

A legjobb külföldi film jelöltünk: Saul fia Lényegében már minden fontos díjat megnyert Nemes Jeles László filmje, a kurrens kritikusok pedig világszerte úgy látják, lényegében nincs semminek esélye ellene. Így is lett.

Aki a díjat kapta: Saul fia

Europress
Europress

A legjobb film jelöltünk: A visszatérő

A legjobb film díjra mi A visszatérőt vagy a Mad Max: A harag útját jelöltük meg nyertesnek, viszont a Mad Max elsősorban technikai díjakat kapott, abból viszont egyből hatot.

Aki a díjat kapja: Spotlight

Europress
Europress

A legjobb rendező jelöltünk: Alejandro González Iñárritu

Bár volt egy olyan titkos vágyunk, hogy George Miller kapja a díjat a Mad Max: A harag útjáért, lévén, hogy Iñárritu tavaly már kapott egy díjat ugyanebben a kategóriában a Birdmanért, mégis, A visszatérőt nem lehetett lenyomni.

Aki a díjat kapja: Alejandro González Inárritu

Europress
Europress

Ajánlott videó

Olvasói sztorik