Kultúra

Fesztiválok, focitorna: százak mozdultak meg a beteg zenészért

Három maratoni rendezvény, online gyűjtés, árverések Mező gyógyulásáért.

Maratoni zenei fesztivált rendeznek március 5-én a Dürer Kertben Mezei „Mező” Gábor gyógyulásáért. A betegséggel küzdő zenész és labdarúgóedző támogatására létrehozott eseményhez rengeteg zenekar csatlakozott a Pannonia Allstars Ska Orchestrától a The Snobsig, több legendás hardcore- és punkbanda pedig hosszú szünet után csak erre az egy estére – pontosabban az egyenként 15 perces koncertekre – áll össze.

Szeretnénk barátunkat támogatásunkról biztosítani a betegség elleni harcában, valamint célunk, hogy a befolyt összeggel valamelyest csökkentsük a kezelések kapcsán felmerülő terheket, így segítve a gyógyulást.”

– írják a szervezők az esemény Facebook-oldalán, ahol egyébként a zenekarok (és a magánszemélyek) különböző relikviákat bocsátanak árverésre, hogy a befolyt összegből támogassák Mezei Gábor kezelését.

Az esemény hírére a zenész szombathelyi barátai is szervezkedni kezdtek, így ott is rendeznek egy jótékonysági fesztivált, a BVSC-Zugló Labdarúgó Utánpótlás Szakosztálya pedig egész napos focitornával száll be a gyűjtésbe.

Mező gyógyulásának támogatására online adománygyűjtés is indult, ahol az is tud segíteni, aki az eseményen nem tud megjelenni.

JÓTÉKONYSÁGI PUNKEST

Dürer-kert, 2016. március 5., 18:00

Fellépők:
Blackmail
Böiler
Bridge To Solace
Cookie Crew
Duna
For Good
Ghostchant
Hanoi
Kevés
Last Minute
New Dead Project
Nesze
Oaken
Pannonia Allstars Ska Orchestra
Rivers Run Dry
Tango Underground
The Snobs
Tisztán a Cél Felé

Ajánlott belépő: 1000 Ft
További adakozás a helyszínen is lehetséges. Az online gyűjtés 2016. március 14. éjfélig tart.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik