Kultúra

Újabb évadot kap a Bakelit

Az HBO megrendelte a második szezont is Mick Jagger és Martin Scorsese rock and roll drámasorozatából.

Világszerte nagy sikerrel startolt a Vinyl, azaz a hazánkban Bakelit címen futó zenés széria, amelyről a nyitóepizódja alapján mi is elismerően írtunk, úgyhogy az HBO már be is jelentette, hogy folytatni akarják az 1970-es években játszódó produkciót. Miután eddig a tízrészes első évadnak is csupán a kétórás pilotja ment le, így a második szezonról egyelőre nem tudni semmit, mindazonáltal abban biztosak lehetünk, hogy a producerei annak is a projekt kidolgozásában nagyon egymásra találó Mick Jagger és Martin Scorsese lesznek.

A sorozat az American Century nevű fiktív lemezkiadó cég producerére, Richie Finestrára koncentrál (Bobby Cannavale), aki egy új zenei hangzás felfedezésével igyekszik megtalálni a jövő nagy üzletét. Közben persze akad némi családi dráma is a nejével (Olivia Wilde), mígnem aztán feltűnik egy punk-rock banda: a Nasty Bits, melynek frontembere, Kip Stevens (akit Mick Jagger fia, James alakít) hamarosan annak a stílusnak a megtestesítőjévé válik, amit Finestra annyira keresett.

A Bakelit szkriptjét Scorsese nagy cimborája, a Maffiózók, a Gengszterkorzó, valamint A Wall Street farkasa forgatókönyvét is jegyző Terence Winter készíti. A sorozat február 15-én indult az HBO-n (az első rész ingyen, regisztráció nélkül is megtekinthető az HBO GO-n).

Forrás: Coming Soon

Ajánlott videó

Olvasói sztorik