Kultúra

Kultúra-zene-USA: Kanye West új albumát magának sajátítaná ki 10 millió dollárért egy üzletember

Tízmillió dollárért önmagának venné meg Kanye West rapper új albumát Martin Shkreli amerikai gyógyszergyáros.

Nagyon fontos hírről emlékezett meg az MTI péntek este (időzítés: ötös!), ezért nem is látjuk értelmét a módosításnak, szó szerint, a tördelést is megtartva közöljük:

New York, 2016. február 12., péntek (MTI/dpa) – Tízmillió dollárért önmagának venné meg Kanye West rapper új albumát Martin Shkreli amerikai gyógyszergyáros.

A különc és heves vitákat kiváltó üzletember az egyik közösségi portálon ajánlotta fel a hatalmas összeget a The Life of Pablo című, New Yorkban csütörtökön bemutatott albumért.
  Szerinte az énekes jobban járna az általa felkínált exkluzív adásvételi szerződéssel, mint a szokásos értékesítéssel, az album millióknak történő eladásával.
Az ajánlaton feldühödött rajongóknak Shkreli azt üzente, célja nem mások megfosztása a zenétől, hanem emlékeztetni mindenkit arra, hogy a zene milyen központi szerepet játszik az életében.
  A vállalkozó, aki azzal híresült el, hogy a csillagos égig emelte egy fontos HIV-gyógyszer árát, decemberben kétmillió dollárért megvásárolta a Wu Tang Clan rapegyüttes új, Once Upon a Time című albumát, amelyből egyetlen példány létezik.
  Kanye West nem dönthet szabadon az ajánlat elfogadásáról, mert szerződés fűzi a Universal lemezkiadóhoz, előbb vele kellene egyezségre jutnia. A dpa szerint az is kérdéses, hogy Shkreli, aki ellen éppen bírósági eljárás folyik milliós csalás vádjával, elő tudná-e teremteni a felajánlott hatalmas összeget.

ksb \ hgp

MTI 2016. február 12., péntek 21:11

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik